Lepa Brena: Šta sve slava sa sobom nosi

1
Iako su razgovori sa fanovima njena praksa, pevačica Lepa Brena ostala je bez teksta nakon što je upoznala Dubravka Liscinskog koji je preskočio odlazak na hemoterapiju radi susreta sa svojim idolom
foto: Nebojša Babić
foto: Nebojša Babić

Koncerti koje je legendarna pevačica Lepa Brena održala tokom aktuelne turneje po bivšim republikama Jugoslavije sa albumom Uđi slobodno, kao i susreti sa hiljadama obožavalaca, učinili su da joj ova turneja bude jedna od onih koje će dugo pamtiti. Uprkos svojim brojnim obavezama oko priprema za spektakularne nastupe, četrdesetdevetogodišnja zvezda ipak je spremna da u svakom trenutku komunicira sa svojim obožavaocima, kao i da nakon koncerata izdvoji dovoljno vremena za razgovore sa onima koji su godinama verni poklonici njenih pesama. Ipak, kada se svetla pozornice pogase, pevačicu od njenih fanova ne čekaju samo reči hvale i čestitke, već  i tužne priče koje njena publika želi da podeli sa njom. Nedavno ju je nakon koncerta koji je u Banjaluci održala 8. jula zatekla teška životna priča mladića koji je samo zbog upoznavanja sa svojom omiljenom pevačicom preskočio odlazak na zakazanu hemoterapiju. Svesna činjenice da je zdravlje najvažnije, a s obzirom na to da je i sama imala problema sa začepljenom srčanom arterijom, Lepa Brena se izuzetno potresla zbog tragične sudbine mladića.

- Reč je o Dubravku Liscinskom iz Prijedora. Momak me je zadivio svojom voljom, a na koncert je došao sa transparentom na koji je zalepio moje fotografije sa snimanja spota Pazi kome zavidiš. Njegova priča veoma me je potresla i vratila u realnost jer sam se suočila s činjenicom da imam ljubav nekog ko je spreman da zbog mene preskoči odlazak kod lekara. To što je neko spreman da zapostavi svoje zdravlje radi dolaska na koncert omiljene pevačice ne može da ostavi nikoga ravnodušnim. Pošto smo se upoznali, pozdravili smo se kao rod najrođeniji. Ja inače sve svoje obožavaoce doživljavam kao bliske ljude, što se vidi iz mog odnosa prema njima jer iskrenost ne može da se odglumi - priča Lepa Brena koja je mladića izgrdila što je zbog nje preskočio odlazak lekaru.

- Ispričali smo se koliko nam je vreme dozvoljavalo, a nakon razgovora poverio mi je kako ne žali što je propustio tretman jer mu se ispunio dugogodišnji san da me upozna - priča Brena koja je  tokom svoje višedecenijske karijere sretala ljude sa velikim životnim problemima, a njihove priče bez izuzetka su je potresale.

- Tokom svoje karijere imala sam priliku da čujem i susretnem se sa mnogo divnih priča, ali me ni one tužne nisu mimoilazile. Uprkos svemu, upravo su te nevesele ostavljale dublji trag. Možda su mi baš one, pored svesti da sam i ja, kada se svetla pogase, jedna obična osoba, pomogle da tokom svih ovih godina na sceni ne izgubim dodir sa realnim svetom. Lako je biti glamurozan na sceni, ali je velika stvar biti galantan i human kada vas život stavi u iskušenje.

Jedan od onih lepih, nezaboravnih trenutaka koji se dugo pamte, Brena je nedavno doživela u Mostaru gde ju je oduševio mladić koji je odlučio da, njoj za ljubav, skoči s mosta. Nije mario za to što je bila u društvu svog supruga Slobodana - Bobe Živojinovića, već je hrabro zbog svog idola skočio sa legendarnog mosta sa kojeg je i Brena svojevremeno skakala u jednom od nastavka filma Hajde da se volimo.

- U Mostaru postoji običaj da momak za devojku skoči sa Starog mosta. Istina je da ja više nisam devojka, ali čovek je rekao da me voli i da hoće da skoči zbog mene. Nisam mogla da ga odgovorim - rekla je pevačica koja ubrzano planira zasluženi porodični odmor sa suprugom i sinovima Stefanom i Viktorom. S obzirom na to da je trenutno na radnoj pauzi jer će od septembra nastaviti turneju, ovo je odličan period za evociranje uspomena sa turneje.

- Budući da ovaj posao radim preko dve i po decenije, a počela sam u vreme kada mnogi moji fanovi nisu bili ni rođeni, mogu da budem veoma srećna, ali i ponosna što moja muzika probija sve granice i sve generacijske barijere. Uđi slobodno jeste album koji je publiku podsetio na neke davno zaboravljene tople emocije i volim da kažem kako on zapravo predstavlja jedno putovanje u najintimniju dubinu ženske duše - zaključuje Brena.

Ksenija Konić

makonda-tracker