Kusta i Nele u Bejrutu

0
U sklopu svetske turneje grupa No Smoking Orchestra obišla je i zanimljive gradove, a 12. jula održali su koncert u Bejrutu
foto: Dragan Teodorović Zeko
foto: Dragan Teodorović Zeko

Na ovogodišnjoj turneji grupa No Smoking Orchestra imala je koncert u Lođu u Poljskoj, i to u sklopu Film Street festivala. Festival je organizovala čuvena filmska akademija iz Lođa, koju su između ostalih pohađali i čuveni svetski režiseri Polanski, Vajda, Kšišlovski.... U toku još jednog fantastičnog koncerta, direktor filmske škole Emiru Kusturici dodelio je počasnu nagradu, što je publika propratila gromoglasnim aplauzom. Naša filmska škola u Lođu je veoma priznata o čemu govori i podatak da je osim dela Emira Kusturice na festivalu prikazan i film našeg režisera Nebojše Radosavljevića - Who the fuck is Miloš Branković koji je pobrao odlične kritike.

Posle koncerta u Poljskoj, bend je otputovao u Liban, a na Bejrutskom aerodromu policija je na stare plave pasoše članova grupe reagovala govoreći: Yugoslavija, Tito, super… Bio je broj jedan u svetu. Kada su videli njihove nove srpske pasoše, policajci su prokomentarisali: A! Srbija, volite da ratujete ko što i mi volimo.

Članovi grupe su pre koncerta obišli i nekoliko muzeja i istorijsko mesto Biblos.

Ksenija Konić

makonda-tracker