Zbog venčanja Novaka Đokovića Sveti Stefan blokiran sa svih strana

0
Uoči venčanja Novaka Đokovića i Jelene Ristić na Kraljičinoj plaži u Miločeru. Prvi put u istoriji zakupljen ceo grad hotel. Angažovano privatno obezbeđenje, kao i policije Crne Gore i Srbije
Novak Đoković i Jelena Ristić; foto: Vladimir Šporčić
Novak Đoković i Jelena Ristić; foto: Vladimir Šporčić

Jedinstveni grad hotel, jedno od deset najšarmantnijih sela na svetu, ponovo je na prvim stranama evropskih i svetskih medija. Ovoga puta najpoznatiji turistički svetac Jadrana je u žiži javnosti, zbog dragih gostiju - prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i njegove izabranice Jelene Ristić, koji su Sveti Stefan izabrali za mesto na kome će stati na ludi kamen.

Prvi put u dugoj istoriji najčuvenijeg letovališta događa se da jedan čovek zakupi celo poluostrvo! Svih pedeset soba i apartmana na Svecu zakupio je Novak još pre dva meseca, za svoju rodbinu i prijatelje. Bračni par Đoković će boraviti u najskupljoj vili grada hotela, zvanoj Sveti Stefan, koja je decenijama bila poznata kao Vila 118, a u kojoj su boravila najpoznatija svetska imena iz raznih sfera života.

*** Evo kako je Đoković ostavio svetski džet-set bez teksta ***

Od utorka, zona Svetog Stefana i Miločera je gotovo odsečena od sveta! Zabranjen je prolaz kroz miločerski park, pristup Kraljičinoj plaži, gde će u četvrtak biti obavljeno građansko venčanje Novaka i Jelene. Mnogorojni foto-reporteri koji su pristigli, neće moći da mnogo šta urade, jer će i okolna brda s kojih bi se nešto moglo i snimiti, biti pod blokadom.



Pored obezbeđenja zakupca, na ulazu će biti jedinica Sektora Uprave policije za zaštitu ljudi i stvari, a s morske strane patroliraće Pomorska policija. Đoković dovodi i lično obezbeđenje (sedam pripadnika protivterorističke jedinice srpske policije) koje mu je dodelila država Srbija, a crnogorska antiteroristička jedinica je u pripravnosti i delovaće po potrebi.

*** Pogledajte kako je Jelena Ristić trudna po Londonu jurila psa ***

Sve spremno za svadbu. Za torte, ukrašavanje stolova i slične poslove angažovana je agencija iz Podgorice, a kako će sve izgledati precizirala je Jelena Ristić još pre mesec dana. Nezvanično se priča da su svi zaposleni u gradu hotelu potpisali ugovore da će držati u tajnosti sve detalje oko venčanja. Mladenci će, opet je to nezvanična vest, provesti medeni mesec na Svecu.

Ostrvo, ponos Paštrovića, na kojem je krajem 15. veka podignut grad, koji će vekovima biti prestono mesto poznatog plemena, ne mogu da posećuju ni meštani, niti mnogobrojni turisti koji borave na Budvanskoj rivijeri, pa ni novinari. On je postao zabranjeni posed, jer kako ističe zakupac, tako traže njegovi gosti.

(Izvor: Novosti)

makonda-tracker