Ljubiša Samardžić: Za mene Bora Todorović nije otišao

0
Vest o smrti legendarnog glumca zatekla je mnoge, a Ljubiša Samardžić u svojoj dirljivoj izjavi rekao je da će Borin duh ostati prisutan zauvek
Ljubiša Samardžić, Bora Todorović, foto: screenshot
Ljubiša Samardžić, Bora Todorović, foto: screenshot

Ljubiša Samardžić rekao je da će glumac Bora Todorović nastaviti da živi kroz filmove i serije u kojima je igrao.

- Iz dana u dan, sve nas je manje. Život nikog ne miluje. Svestan sam da nas ima svakojakih u glumištu. Bio je živi đavo, šeret, spadalo bez premca. Za mene, Bora nije otišao. U naš zajednički posao u seriji Vruć vetar ugradio je svog Boba, njegovim tananim glumačkim sredstvima, ironijom i zadivljujućom jednostavnošću. U radu nikada nije zanovetao. Niti unosio preki, namrgođeni pogled. Na sceni se poigravao s karakterima kako je to često činio Zoran Radmilović s gledaocima i tako večno ostao poštovan i voljen. Igrao je kao otkačeni čamac - rekao je Samardžić o Todoroviću. 

Glumac Bora Todorović preminuo je juče u Kliničkom centru Srbije. Poznati glumac je nedavno operisao slepo crevo, a u procesu oporavka mu je pozlilo i pao je u komu. Komemoracija poznatom glumcu biće održana u četvrtak, 10. jula, u 13.00 časova u pozorištu Atelje 212, a kremacija istog dana u 16.00 časova na Novom groblju u Beogradu.

Na komemoraciji će govoriti Emir Kusturica, Jelisaveta Seka Sablić, Voja Brajović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mira Banjac, Branka Petrić, Milena Dravić, Duško Kovačević, Branislav Lečić, Ivana Dimić i Dejan Mijač, objavljeno je na sajtu Ateljea 212.

Prisetite se serije Vruć vetar:

Izvor: Blic

makonda-tracker