Ovom izjavom je Novak Đoković ostavio svetski džet-set bez teksta

0
Novi šampion Vimbldona, srpski teniser, slomljenim glasom je posle pobede čestitao rivalu u finalu, a onda posvetio trofej svojoj porodici, ali i prvom treneru u karijeri, Jeleni Genčić.

Pobedom nad Rodžerom Federerom srpski teniser Novak Đoković vratio se na tron prvog tenisera sveta, a u meču koji je bio i više nego uzbudljiv uživao je i sam vrh svetske estrade i moći!

Novak Đoković ponovo je šampion Vimbldona posle 2011. godine, pobedom nad Rodžerom Federerom sa 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 5:7, 6:4.



U velikom finalu, Novak je u prvom setu propustio dve set lopte, u četvrtom meč loptu, ali je sve nadoknadio za drugu titulu najprestižnijeg grend slema, a uz to se vratio na prvo mesto ATP liste, a kraj meča i dodelu trofeja dočekao je u suzama.

Đoković je u pet setova pobedio Rodžera Federera, 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4 posle četiri sata borbe. Odmah nakon meča je zario lice u šake, kleknuo i pojeo vlat trave sa Vimbldona.

Nakon što se zagrlio sa ljudima u svojoj loži, sa suzama u očima i drhtavim glasom je odgovarao na pitanja na terenu.



- Čestitam pre svega Rodžeru na sjajnom turniru i na sjajnoj borbi. Bio je ovo veliki meč. On je veličanstveni šampion i pravi primer velikog sportiste - rekao je Đoković.

Posle toga se okrenuo ka Federeru i rekao mu: Poštujem sve što si uradio u karijeri i hvala ti što si me pustio da pobedim danas.

Djoković je u četvrtom setu imao meč loptu, ali je Federer posle toga od 2:5 došao do izjednačenja, a onda i pobede u tom setu.



- Nadao sam se da će da promaši svoj prvi servis u tim trenucima, ali nije. To se retko dešava, i zato ima 17 grend slem titula i zato je najuspešniji ikada - jer igra najbolje kada je najteže. Nije mi bilo lako da povratim koncentraciju u petom setu, ne znam kako sam to uspeo - rekao je Đoković.

On se tako vratio na prvo mesto ATP liste, a ovo mu je drugi Vimbldon u karijeri.

- Uvek sam želeo da osvojim ovaj turnir, koji je najveći i najznačajniji na svetu. Prvi teniski meč koji sam ikada gledao bio je na Vimbldonu, kada sam imao pet godina. Uvek sam želeo da se borim
ovde i jako sam zahvalan što mogu da držim ovaj trofej
- rekao je Đoković.



- Trofej posvećujem svojoj budućoj supruzi i bebi. Postaću otac, spremam se i dalje za to. Posvećujem ga i porodici i celom mom timu, koji žrtvuju svoje vreme zbog mene. A želim da ga posvetim i mom prvom treneru, koja me je naučila osnovama tenisa, Jeleni Genčić - rekao je Đoković.

Jelena Genčić je preminula prošle godine. Federer je bio sabran i dostojanstven posle napornog meča.

- Finale je bilo sjajno, ne mogu da verujem da sam ušao u peti set. On je veliki protivnik, što sam, naravno, znao. Znao sam da će biti teško i fizički jer je on sjajno spremljen. Čestitam ti, zaslužio si da osvojiš turnir - rekao je Federer.

 

(Alo)

makonda-tracker