Jelena Lalović: Znak sa neba na dan venčanja

0
Četrnaestog dana juna, pevačica i direktorka Starog DIF-a Jelena Lalović obećala se na večnu vernost kapetanu Vojske Srbije Komlenu Laloviću. Iako je jutro naslućivalo kišni dan, pred polazak u crkvu se razvedrilo, što je mladencima bio dobar znak
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Iako su planirali da 18. maj bude datum kada će se jedno drugome zakleti na večnu ljubav pred Bogom, dogodilo se da će pevačica i direktorka Starog DIF-a Jelena Lalović (41) i njen izabranik, kapetan Vojske Srbije Komlen Lalović (31), 14. dan juna meseca ubuduće slaviti kao godišnjicu venčanja. Kada je s prijateljicama 15. maja slavila devojačko veče, Jelena je već počela da sluti kako će njihovi slatki planovi morati da se promene, jer su katastrofalne poplave u Srbiji uzele maha, a u takvoj atmosferi ni ona ni njen suprug nisu želeli da daju primat svom intimnom slavlju. Iako su, po njenoj želji, građanski brak sklopili nešto ranije, samo dan pred njenu devojačku slavu Đurđevdan, gospođa Lalović je bila spokojnija pa se potpuno prepustila humanitarnom radu, obavestivši zvanice da će žurka malo pričekati.

- Građansko venčanje je bilo vrlo romantično, u prirodi, s našim kumovima Ivanom i Vladom, ali je i crkveno nešto posebno i veličanstveno. Bila su tri sveštenika i hor koji je prelepo pevao. Jedan od sveštenika imao je svoju ariju, pozdravio je prisutne na srpskom, a potom i s nekoliko reči na grčkom jeziku jer je moj kum u crkvi bio Grk Vangelis Hadzopulos – počinje priču Jelena, samo dan nakon venčanja za koje kaže da je nadmašilo njena maštanja.

- Bilo je i više od očekivanog. Ujutro je počela da pada kiša koja kao da nas je podsetila da smo zbog nje i nemilih događaja pomerili datum svadbe. Međutim, stala je pred sam polazak u crkvu, kao da se umorila i mi smo pobedili. Bila je to svadba s porodicom i pravim prijateljima. Neki nama dragi ljudi su zbog pomeranja datuma bili van zemlje, ali su nam čestitali od srca – nastavlja pevačica dok otkriva ko je bio najveseliji gost.

- Naši roditelji su bili najveseliji, kao i rodbina, a s njima i Vanja Bulić, Zorana Pavić, Jovana Tipšin, Srđan Kopernikus, Neša Lutovac, Jasmina Ana, Nada i Đorđe Momirović, Siniša Medić, voditeljka Nataša Ilić, novinar Goran Doljančević, urednica Cityja Irena Atanacković, vlasnik Yu eko televizije iz Subotice g. Pinter s porodicom... Gosti su se baš opustili jer je i restoran fantastično dekorisao i organizovao proslavu. U jednom trenutku sam otpevala refren pesme Beograd, i to na molbu moje veoma drage prijateljice Snežane Stojković koja je došla iz Pariza sa ćerkom Anjom. Tim gestom me je dirnula, a pošto je muzika bila odlična, nije bilo potrebe da nastavljam dalje – uz osmeh kaže Jelena, demantujući pravilo po kojem se mladenci najlošije provedu na svojoj svadbi.

- Bilo je odlično, samo je bol u nogama od stajanja trajao danima. Komlen i ja smo ostali poslednji u restoranu i nazdravili na kraju svega – opisuje pevačica i navodi koje su sve običaje ispoštovali.

- Bidermajer je uhvatila ćerka moje sekretarice Jele Vasić, čemu smo se svi slatko nasmejali. Trudili smo se da nešto ne zaboravimo. Nismo se opterećivali običajima, čak je zbog broja kumova i mladenački sto bio veći, što je neobično. Prvi ples je bio uz pesmu Besame Mucho, torta uz note Radeckog marša, slikanje pored predivnog buketa od 101 ruže moje dugogodišnje prijateljice Bojane. Zgazila sam Komlena, ali i on je mene. Detalj da me Komlen prenese preko praga smo zaboravili, što je i razumljivo jer smo još u fazi privremenog smeštaja. Već određeno vreme živimo zajedno, radimo punom parom, pa u stanu samo prespavamo. Ipak, moramo više da se posvetimo obezbeđivanju krova nad glavom – nastavlja Jelena, trenutno posvećena poslu zbog čega će medeni mesec morati malo da sačeka.

- Možda uspemo da odemo jedan vikend u Monu na Zlatibor, a na Starom DIF-u u julu za decu Beograda počinje besplatan kamp koji ove godine traje četiri nedelje, pa tek posle toga možemo da tražimo neki last minute aranžman. Kada ste direktor, nemate mnogo vremena za odmor jer je to odgovorna funkcija, stalno ste napeti i brinete da li je sve u redu – kaže pevačica dok u šali komentariše da li se navikla na novo prezime.

- Navikla sam se, ali Facebook nije jer treba 60 dana da se nalog promeni. Malo mi zastane ruka kada potpisujem ugovore na poslu, ali se nasmejem i potpišem Lalović – dodaje novopečena mlada dok otkriva koliko uživa u prvim danima braka.

- Opušteni smo i uživamo u sreći, a i u razgovorima o potomstvu. Story će prvi saznati sve novosti. Tempo i uslovi života su takvi da se kasni u svemu, ali sam sigurna da ćemo ipak sve stići. Kada se nađe par koji se voli, nadopunjuje, razume, ništa nije teško – zaključuje Jelena.


Piše: Jasmina Antonijević Milošević


makonda-tracker