Aleksandar Josipović: Stekao sam hrabrost da kažem ono što mislim

0
Najintrigantniji sudija šou-programa Ples sa zvezdama Aleksandar Josipović posle incidenta s nekadašnjim trenerom Predragom Mićićem ističe da je šokiran ponašanjem čoveka koji je zauvek izgubio njegovo poštovanje i otkriva da je zbog očevog zdravlja prihvatio
Aleksandar Josipović, Foto: TV Prva, RTS
Aleksandar Josipović, Foto: TV Prva, RTS

Posle spektakularnog finala šou-programa Ples sa zvezdama, plesač, koreograf i pedagog Aleksandar Josipović (33), koji važi za sudiju bez dlake na jeziku, doživeo je neprijatnost na parkingu ispred studija TV Prva u Ugrinovcima. Naime, ovaj briljantni umetnik, koji je od 2002. do 2012. godine igrao u čuvenom Mulen ružu, bio je začuđen ponašanjem svog nekadašnjeg plesnog trenera Predraga Mićića, oca mladog plesača i takmičara Marka Mićića koji se nadmetao u paru sa glumačkom divom Tanjom Bošković.

- Posle finala Plesa za zvezdama, gospodin Predrag Mićić, direktor plesne škole RMP Lazarevac i bivši trener, verbalni i fizički napao me je pred svedocima. Zbog takvog ponašanja distanciram se od svega što je vezano za RMP. Za mene je ovo dno dna - napisao je Josipović u noći posle incidenta na svom Facebook profilu.

Ovaj talentovani mladić počeo je da se bavi plesom kao devetogodišnjak, a početkom devedesetih godina upisao se sa sestrom u novootvorenu plesnu školu u svom rodnom mestu Veliki Crljeni. Nakon što se klub preselio u Lazarevac, svakog dana posle škole u večernjim časovima putovao je na treninge sa partnerkom Marinom Jeremić, s kojom je kasnije osvojio brojne titule u zemlji i inostranstvu, a njihov trener bio je upravo Predrag Mićić.

Posle jedanaest godina provedenih u lazarevačkom klubu RMP, 2002. godine dobio je poziv da zaigra u Kini u šou-programu francuskog kabarea, a na predlog madam Klodet Volker, koja je radila koreografiju za taj šou, počeo je da se raspituje o audiciji u Mulen ružu. Kako je 2005. ispričao za magazin Lisa, paket sa video-materijalom i biografijom koji je poslao iz Beograda putovao je do francuske prestonice punih mesec dana, a ubrzo nakon toga stiglo je garantno pismo iz Grada svetlosti, carstva noćnog života. Primljen je posle tročasovne audicije i tako postao jedini plesač iz Srbije koji je ikada igrao na slavnoj pozornici na kojoj su nastupali Edit Pjaf, Lajza Mineli, Frenk Sinatra, Elton Džon i drugi.

- Šokiran sam ponašanjem dotičnog gospodina. Ne znam šta je tačno bio razlog napada posle šou-programa Ples sa zvezdama, kada u finalu sudije nisu glas publike niti učestvuju u ocenjivanju. Mene više brine to što se takvi ljudi bave obrazovanjem plesača i učestvuju u plesnoj politici u regionu. Od kada su nasilje i agresija postali plesna disciplina? Dotična osoba je meni i mojoj partnerki više od deset godina bila glavni trener učeći nas da sve što radimo, radimo sa stilom. Ne mogu da verujem kako je to ponašanje osobe koju sam poštovao. Izgleda da je učenik odavno nadmašio učitelja, a učitelj dodatno izgubio i učenika i poštovanje - kaže Aleksandar za Story.

Iako javnost o njemu ima podeljeno mišljenje, s obzirom na to da se nije libio da komentariše nastupe takmičara proteklih meseci, na nedavnoj promociji i humanitarnoj prodaji svoje četvrte knjige Tajni govor tela, rekao nam je da nimalo ne haje za negativne komentare i nije u ratu sa Tanjom Bošković, kao što se to možda činilo na malim ekranima.

- Samo kažem ono što mislim i to je to. Veoma sam profesionalan, ne družim se sa učesnicima niti mi se bilo ko ulizuje. Oni su to shvatili već posle prve emisije i bili su na distanci, što je odlično. Sa mnom nema zezanja jer kad radimo, onda radimo. Tu sam čist - istakao je umetnik koji je na duhovit način opisao svoj životni put od Velikih Crljena do svetala svetskih pozornica.

- To je sasvim prirodna tranzicija, oznojio sam zadnjicu da stignem tu gde sam danas. I hvala svima koji su me pljuvali. Nije to palo s neba niti mi je kum ne znam ko da me gura. Sve sam ja to krvavo zaradio. I stekao sam hrabrost i uslove da kažem ono što mislim. Hajde da vidim ko će stati u moje cipele i reći iste stvari uživo na televiziji! - zadovoljno je konstatovao ovaj mladić prodornih očiju, otkrivši jedan od glavnih razloga učešća u ovoj emisiji.

- Iskreno, jedva čekam da se završi šou pa da provedem vikend u svom krevetu i apsolutno ništa ne radim, što sebi nisam mogao da priuštim četiri meseca. Prija mi dolazak u Beograd jer mogu da vidim svoju porodicu i prijatelje, češće nego što obično to radim. Hvala bogu, tata ne mora na operaciju kolena, a njegovo stanje bilo je jedan od glavnih razloga što sam prihvatio ulogu u Plesu sa zvezdama. Nisu bile finansije u pitanju, verujte mi - rekao je Josipović koji nakon odmora nastavlja da sprema magistarski ispit.

 

Piše: Jelena Kulović

makonda-tracker