Dragana Mirković: Tri meseca u bolničkoj posetlji

0
Posle nezgode koju je doživela vraćajući se iz Švajcarske u Austriju, folk zvezdi Dragani Mirković pogoršalo se zdravstveno stanje pa je hospitalizovana na duži period
Dragana Mirković, foto: Petar Đorđević,Vladimir Šporčić
Dragana Mirković, foto: Petar Đorđević,Vladimir Šporčić

Iako se u domaćoj javnosti isprva verovalo da je u nedavnom saobraćajnom udesu prošla samo sa lakšim povredama, folk zvezdi Dragani Mirković (46) stanje je iznenada pogoršano pa je ubrzo hospitalizovana u Beču. Ona je teže povredila kičmu, pa će se uprkos prvobitnim prognozama, oporavljati tokom naredna tri meseca. Iako se u medijima pronela vest da je posle ukazane lekarske pomoći puštena na kućno lečenje, pevačica se i dalje nalazi u bolnici, a lekari još sa sigurnošću ne mogu da potvrde do kada će hospitalizacija potrajati. Usled naglog pregibanja glave nastalog zbog silne udarce automobila, Dragani je povređen vratni deo kičmenog stuba, a stručno osoblje bečke medicinske ustanove čini sve da ova teška ozleda ne ugrozi njene vitalne funkcije.

S druge strane, njen muž Toni Biljeić (44) prošao je samo sa lakšim povredama nakon što je u njihov četvorotočkaš marke mayback udario mini-bus. Od udesa u kojem je uništen prednji deo automobila vrednog pola miliona evra, prošlo je desetak dana, a pevačica je tek ove nedelje smogla snage da progovori o traumatičnim trenucima kroz koje je prošla.

- Desetog juna, negde posle 15h, Toniju i meni dogodila se saobraćajna nesreća u Austriji. Udes je izazvao mini-bus koji je naleteo na nas. Nismo mogli da ga izbegnemo – rekla je folk diva za dnevni list Kurir i otkrila da se loše oseća.

- Još sam u bolnici, zadobila sam povredu kičme i predstoje mi tri meseca oporavka. Zbog ljudi kojima je iskreno stalo do mene, poručujem da ću biti dobro i svima zahvaljujem na brizi – dodala je Dragana koju svakodnevno posećuje suprug, prijatelji, čerka Manuela i sin Marko.

Uz pevačicu su i njene brojne kolege koje joj, kao i najverniji fanovi, pružaju podršku da se što pre oporavi. Saobraćajna nezgoda dogodila se kada se Dragana vraćala sa nastupa u ciriškoj diskoteci Face. Inače,  to je poslednji nastup koji je prihvatila pred veliki koncert u beogradskoj Kombank areni zakazan za 3. oktobar. Ova vest uznemirila je njene fanove, koji su tokom kobne noći iznosili svoje izraze zabrinutosti na društvenim mrežama.

- Dragi naši, želimo da vas obavestimo da suDragana i njen suprug Toni imali lakšu saobraćajnu nezgodu. Hvala bogu pa nije ništa ozbiljno, ali biće im potrebno desetak dana oporavka – napisano je na zvaničnoj Facebook stranici pevačice, da bi se samo nedelju dana kasnije ispostavilo da je, nažalost, ipak zadobila teže povrede , pa će perio oporavka duže potrajati.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker