Princeza Jelisaveta Karađorđević ponovo u vili svoje majke

0
Vila Crnogorka je odlukom Agencije za restituciju vraćena naslednicima kneginje Olge Karađorđević - princezi Jelisaveti Karađorđević i knezu Aleksandru Karađorđeviću
Princeza Jelisaveta Karađorđević, foto Aleksandar Jovanović Cile za Kurir
Princeza Jelisaveta Karađorđević, foto Aleksandar Jovanović Cile za Kurir

Simboličnim uručivanjem ključa vile Crnogorka, princeza Jelisaveta Karađorđević je u utorak i zvanično preuzela ovo reprezentativno zdanje. U holu vile, koja se nalazi u Užičkoj ulici na Dedinju i koja je do juče bila rezidencija crnogorskog ambasadora, ključ je princezi uručio konzul Crne Gore Ananije Perović.

Uručenju ključa prisustvovali su i članovi porodice Karađorđević - prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom Katarinom, Linda Karađorđević sa sinom Mihajlom, kao i savetnik predsednika Srbije Oliver Antić i princezin advokat Dušanka Homen.

Znate li kako se neguje princeza Jelisaveta?

Na pitanje da li će Crna Gora vratiti Karađorđevićima imovinu koja se nalazi na njenoj teritoriji, konzul Perović je rekao da će to biti regulisano u skladu sa crnogorskim propisima. Naime, Karađorđevići su u Crnoj Gori imali dosta imovine, a najpoznatiji je letnjikovac u Miločeru. Oni navode da im u u toj državi pripada i plac sa rodnom kućom kralja Aleksandra Karađorđevića na Cetinju, zemljište i dvorac Leskovac u Rijeci Crnojevića, kao i mnogi drugi objekti i imanja.

 

makonda-tracker