Ivana Maksimović: Sreća u ljubavi podiže mi samopouzdanje

0
Naša uspešna reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović prvi put otvoreno govori o svojoj vezi sa godinu dana mlađim košarkašem Danilom Anđušićem i objašnjava na kojim se to postulatima zasniva njihov odnos
Ivana Maksimović, Foto: Luka Šarac
Ivana Maksimović, Foto: Luka Šarac

Ispostavilo se da je emotivna priča koju su Ivana Maksimović (24) i Danilo Anđušić (23) otpočeli krajem prošle godine, na najlepši način obogatila i upotpunila njihove živote. Iako su još sramežljivi kada javno govore o svojoj ljubavi, ističu kako trenutno uživaju kao nikada pre. Ipak, suviše je rano za priču o velikim planovima za budućnost. Oni koji ih prate na društvenim mrežama, svakodnevno su u prilici da čitaju njihove romantične poruke. Razgovor sa Ivanom započeli smo u maniru finske poslovice koja kaže da kome se ljubav smeje, taj poznaje samo šalu i radost.

- Danilo je moje omiljeno muško ime – kroz osmeh kaže Ivana.

- Šalu na stranu, veoma mi prija što sam emotivno ispunjena i kraj sebe imam muškarca koji razume moj ritam života. S obzirom na to da je i on sportista, jasno mu je koja su sve odricanja potrebna da bi se postigao određeni uspeh. Otkako sam srećna u ljubavi, osećam veće samopouzdanje, a sigurna sam da se to primećuje i na terenu. Nas dvoje nismo dugo zajedno, tako da nije uputno da govorimo o ozbiljnim planovima. Najvažnije je da se za sada odlično slažemo – kaže naša reprezentativka u streljaštvu koja svoje malobrojne dane odmora provodi sa svojim dragim, a nedavno su uživali na Iberijskom poluostrvu.

- Imala sam dvadesetak slobodnih dana, pa smo odlučili da ih zajedno provedemo u Španiji. Sve slobodno vreme proveli smo obilazeći neke od najlepših predela ove zemlje. Iako zbog svoje profesije često putujem, ovakav odmor nikada mi nije dosadan, a još kada sam u lepom društvu, provod je zagarantovan. Danilo je u Španiji na domaćem terenu, pošto igra u klubu Valjadolid, tako da je upoznat s nekim od najlepših predela i znamenitosti ove zemlje – kaže Ivana i ističe da se ona i njen dragi ne razlikuju po karakteru, što je prednost njihove veze.

- Godinama slušam kako pričaju da se suprotnosti privlače, što nije slučaj i s nama. Moj izabranik i ja veoma smo slični: gajimo identična interesovanja i nerviraju nas iste stvari. Kod nas važi ona narodna: Sličan se sličnom raduje i zaista sam srećna što kraj sebe imam muškarca koji je istinski dobar čovek, prijatelj i dečko – kaže Maksimovićeva koja je trenutno u Minhenu gde će do 13. juna učestvovati na drugom Svetskom kupu u ovoj godini.

- Očekivanja su velika jer sam i na prvom Svetskom kupu osvojila medalju. Želja mi je da u disciplini vazdušna puška osvojim jedno od prva tri mesta, a da se plasiram u finale u disciplini mali kalibar. Dvorana u kojoj se takmičimo važi za jednu od najlepših u svetu streljaštva. Takmičari su izuzetno raspoloženi i inspirisani, organizacija je vrhunska i verujem da bih u takvom ambijentu i ja mogla da ostvarim dobre rezultate jer sam na istom mestu 2010. postavila državni rekord u trostavu za juniorke. Našu selekciju predstavljaće Andrea Arsović, Katarina Biserčić, Dragana Todorović, Jelena Živanović i Tašana Bogatinovski u gađanju puškom, kao i Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Grgić i Aleksandra Ristanović u gađanju pištoljem – završava Ivana.

 

Piše: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker