Stana Katić: Život u Holivudu nije bajka

1
Američka glumica srpskog porekla govori o životu u Holivudu, priča o tome šta je naučila odrastajući u mnogočlanoj porodici, otkriva kada je poslednji put plakala i šta joj uvek podigne adrenalin
Stana Katić; foto: Menelaos Myrillas
Stana Katić; foto: Menelaos Myrillas

Magazin Story imao je privilegiju da razgovara s devojkom koju domaći mediji opisuju kao Srpkinju koja je zavela Holivud. Glumica Stana Katić (36) zvezda je popularne ABC-jeve serije Castle, koju emituje FOX kanal, a taj angažman omogućio joj je da se pojavi u najgledanijim američkim tok-šou emisijama, u kojima je ponosno isticala kako su joj koreni s naših prostora. Potiče iz porodice Petra i Rade Katić, Srba iz Dalmacije, koji su iz nekadašnje Jugoslavije emigrirali u Ameriku. Danas živi u podnožju brda na kojem piše Holivud i ponosno gazi crvenim tepisima prestižnih premijera. Sa šarmantnom i odmerenom damom sastali smo se u Atini, gde je promovisala početak emitovanja sedme sezone spomenute serije u Evropi. Bila je to prilika da se u atmosferi u kojoj je nekolicina agenata drži kao malo vode na dlanu, upustimo u avanturu skiciranja portreta ove umetnice.

Čuvena glumica sa novinarom magazina Story Stefanom Tošovićem

 

Story: Da li prvi put boravite u Grčkoj i šta vas najčešće natera da posetite Stari kontinent?

- Letovala sam na grčkim ostrvima ranije, a sada sam prvi put u glavnom gradu ove zemlje. Sviđa mi se ovde, Atina je prilično ugodna za odmor iako sam ovde zbog posla. Generalno, u Evropu dolazim zbog poslovnih obaveza, ali nedavno sam bila u Srbiji i Hrvatskoj kako bih videla rođake.

Story: Kada kažete poslovne obaveze, na šta konkretno mislite?

- U Atini sam zbog promocije serije Castle koja je, po svemu sudeći, gledana na svim kontinentima. Promovišem je u medijima i svaki moj korak je isprogramiran, tako da je prava reč za ovakvu posetu nekom gradu - posao.

Story: Šesta sezona serije završila se tako da svi vaši obožavaoci i ljubitelji akcije jedva čekaju da vide šta će se dogoditi. Možete li da otkrijete nešto iz sedme sezone?

- Sredinom jula vraćam se u Ameriku, tako da će i za mene biti iznenađenje sve ono što treba da se desi u nastavku serije. Informaciju o tome šta se dešava s detektivkom Beket saznaću samo nekoliko nedelja pre ostatka sveta.


Razgovarao: Stefan Tošović

 

Kompletan intervju pročitajte u novom, 458. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka 27. juna.

makonda-tracker