Jelena Karleuša duguje 200.000 evra?

0
Autor hitova Mikrofon i Savršen zločin koje je Jelena Karleuša obradila bez ikakve dozvole, pravdu za svoja prava potražiće na sudu.
Jelena Karleuša, Foto: Story arhiva
Jelena Karleuša, Foto: Story arhiva

Izraelci će od Karleuše tražiti odštetu od čak 200.000 evra.

Iz grčke kompanije Media Men Group Music Publishing Ltd koji zastupaju autore originalnih pesama tvrde da Jelena nije dobila odobrenje za korišćenje ovih hitova.

Šta je o svemu ovome rekla Jelena, pogledajte OVDE.

Advokati pokušavaju da se nagode sa pevačicom van suda, ali ne mogu da je pronađu ni na jednoj njima poznatoj adresi, pa iz tog razloga planiraju da je tuže.

Kada smo kontaktirali PR menadžera Jelene Karleuše, tvrdio je da su izraelski kompozitori poklonili svoje numere.

Kako su strane zvezde kopirale Jelenu Karleušu, pogledajte OVDE.

- Autor melodije ima pravo da proda melodiju većem broju izvođača na drugim tržištima. U nedostatku kvalitetnih melodija domaćih kompozitora, dešava se da Jelena kontaktira sa stranim autorima, koji komponuju posebno za nju ili joj ponude svoje već objavljene melodije. Takođe se dešava da se Jeleni dopadne neka melodija, za koju naknadno vrlo jednostavnom procedurom tražimo dozvolu od autora, uz uslove koji obezbeđuju obostrani interes. Ovo je u skladu sa propisima. Sa svim kompozitorima, s kojima je Jelena sarađivala, imamo ugovor i oni su potpisani na albumu kao autori. Na albumu Diva neke numere su nastale u saradnji sa stranim hitmejkerima kojima je bila čast da Jeleni poklone svoje melodije - objašnjava portparol.

 

(Izvor: Blic)

makonda-tracker