Laušević ne želi pomoć konzulata

0
Glumac Žarko Laušević koga je trećeg jula privelo imigraciono odeljenje SAD, odbio je pomoć srpskog konzulata u Njujorku
Foto: Story arhiva
Foto: Story arhiva

Od trećeg jula, kada su ga američke vlasti privele u Njujorku, Žarko Laušević čeka odluku o eventualnoj deportaciji u Srbiju. Konzul Srbije u Njujorku Branko Radošević ponudio je pomoć njegovoj porodici, ali su oni to odbili sa obrazloženjem da su već angažovali advokata. S obzirom na to da je Žarkova supruga Anita državljanin Amerike i da po zakonu i Žarko ima pravo na njihovo državljanstvo, glumac će se verovatno braniti tim činjenicama. Još nije odlučeno da li će Žarko biti deportovan, ali je zakazano novo ročište za deseti avgust, a glumac će do tada biti u pritvoru Vorik.

Srbija još ne traži ekstradiciju Lauševića jer se čeka odluka američkih vlasti. Prema rečima Snežane Malović ministarke pravde, Žarko je pravosnažno osuđen u Crnoj Gori, a za izdržavanje kazne određen je zatvor Zabela u Požarevcu, pošto je poslednje prebivalište glumca bilo u Beogradu.

Inače, Laušević je već odslužio četiri godine zbog ubistva počinjenog 1993. godine, ali mu je nakon izlaska iz zatvora kazna preinačena na 13 godina.

makonda-tracker