Majkl Džekson je ubijen?

0
Optužbe La Toje Džekson da je njen brat Majkl možda ubijen, dobile su potvrdu okružnog tužilaštva Los Anđelesa

Sestra Majkla Džeksona, La Toja, koja se nakon razvoda potpuno posvetila bratu i njegovoj deci, za britanski News of world izjavila je da je slavni pevač bio okružen parazitima koji su upravljali njegovim novcem i imanjem i dodala da pokojni kralj popa nije bio u fizičkoj kondiciji da održi pedeset koncerata u Londonu, te da je bio nateran da potpiše ugovor da će ih održati.

- Majkla Džeksona ubila je banda parazita okupljena oko njega iz materijalnih interesa - izjavila je La Toja. - Nije samo jedna osoba kriva za njegovu smrt, već je reč o bandi koja je sve isplanirala. Majkl ne bi mogao da izdrži toliki pritisak i napor. Na potpisivanje ugovora prisilili su ga lešinari koji su se uvek motali oko njega i upravljali njegovim novcem. Istina je da je bio zavisnik, ali zbog toga su krivi doktori koji su manipulisali njime – rekla je La Toja i dodala:

- Majkl nije pronađen na krevetu u svojoj spavaćoj sobi, kako tvrde, već u sobi doktora Konrada Mareja, čoveka koji je nestao ubrzo posle njegove smrti - otkriva La Toja.

Da sumnje Džeksonove sestre nisu čisto nagađanje, potvrdila je i zamenica okružnog tužioca Los Anđelesa, Robin Saks, koja je kao panelist emisije Leri King Lajv rekla da tužilaštvo još uvek nije otklonilo mogućnost ubistva iz nehata pošto su neki od lekova koje je Majkl koristio izričito zabranjeni za korišćenje van bolnica i do njih ne mogu doći doktori koji nisu specijalizovani anesteziolozi. Konkretno, radi se o sredstvu za uspavljivanje Diprovan koje se administrira isključivo tokom hirurških zahvata i ne služi kao sredstvo protiv bolova.

Diprovan, korišćen u kombinaciji sa uobičajenim lekovima protiv depresije, poput Zeneksa od kojeg je kralj popa bio zavistan, može da bude smrtonosan. Međutim, iako se utvrdi takva vrsta nehata, biće jako teško dokazati ko je od doktora i kakvom kombinacijom mogao da usmrti Majkla, jer je on uvek bio okružen sa barem 5-6 članova medicinskog tima. Tužilaštvo će svakako nastaviti istragu, zaključila je Saks.

makonda-tracker