Verica Rakočević: Posle posete Njujorku, Avala je melem za moju dušu

0
Boravak u Americi Vericu Rakočević i njenog supruga Veljka Kuzmančevića učinio je srećnima isključivo zbog susreta sa njenom najmlađom ćerkom, ali kako ističu, užurbanost grada nimalo im nije prijala
Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, Foto: Privatna arhiva
Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, Foto: Privatna arhiva

Naša najpoznatija kreatorka Verica Rakočević (66) i njen suprug Veljko Kuzmančević (31) boravili su u Americi, prvenstveno zbog posete njenoj ćerki Mileni Rakočević, a potom i radi svojih poslovnih angažmana. Od kada su se prošle godine venčali, supružnici se ne razdvajaju pa su i na ovo putovanje krenuli zajedno. Sada žale što nisu iskoristili mogućnost da na nedelju dana otputuju u Meksiko, ali veruju da će biti prilike za to jer već planiraju ponovni odlazak preko okeana.  

- Putovali smo u Ameriku jer je Veljko želeo da vidi Njujork, ali i ja sam navikla da posećujem svoju ćerku Milenu koja tamo živi. Takođe, moj suprug imao je zakazane poslovne sastanke pa smo spojili lepo i korisno. Ipak, nisam potpuno uživala u Njujorku jer mi uopšte nije prijala gužva i konstantno cirkulisanje ljudi. Možda bi bilo bolje da nismo boravili u hotelu jer nas je to veoma umorilo. Međutim, susret sa ćerkom bio je fantastičan. S obzirom na to da ona mnogo radi, viđali smo se kada god je imala slobodnog vremena. Zajednički trenuci bili su divni - priča Verica, a Veljko dodaje zbog čega je on poželeo da poseti Ameriku.

Pogledajte OVDE foto galeriju sa venčanja Verice i Veljka

- Prvi cilj mog odlaska u Njujork bio je povezivanje sa tamošnjim producentima. S obzirom na to da se bavim muzikom za simfonijske orkestre, kontaktirao sam te ljude i imao nekoliko sastanaka. U Velikoj jabuci boravio sam veoma kratko pa ne mogu da prognoziram šta će svi iz toga proizići, videćemo. Generalno, zadovoljan sam posetom Njujorku, zastupam stav da svugde treba ići i videti što više. Ipak, mislim da je za obilazak ovog grada dovoljno tri dana jer posle toga više nisam znao šta da radim. To je jedan veoma stresan grad gde se danonoćno čuju sirene vatrogasaca, policije i hitne pomoći. Ljudi su opterećeni poslom, potpuno su se okrenuli od duhovnog i ne razmišljaju ni o čemu drugom osim o poslu. Ne bih voleo tamo da živim. U povratku sam rekao Verici kako sam ranije, tokom boravka u Berlinu, mislio da su Nemci hladni, a sada, posle dve nedelje u Njujorku, smatram da su oni ipak veoma topao i druželjubiv narod.


Veričina najmlađa ćerka Milena Rakočević, naš poznati modni fotograf, već nekoliko godina živi i radi u Njujorku pa je kreatorka želela da s njom provede što više vremena.

- Iako sam dva puta boravila u Njujorku, sada sam sa Veljkom obišla svako mesto koje je poželeo da vidi. Oboma nam se najviše svideo Bruklin jer je mirniji i tu nema velikih staklenih solitera. S obzirom na to da sam tokom svoje prve dve posete bila euforična i zadovoljna boravkom, sada sam očigledno ušla u neku drugu fazu, pa me je život na Avali potpuno promenio i doveo u zen. Sva ta njujorška gužva uopšte mi nije prijala. Milena radi u Woman produkciji i oduševljena je Njujorkom, veoma joj prija ceo taj sistem i vrlo joj je lepo, ali pošto ne voli da o njoj pričam u medijima, to je sve što ću reći - kroz osmeh nam se poverila Verica i dodala - Prošli put kada sam bila tamo, bila sam gost u Mileninom stanu pa sam se mnogo lepše provela. Ovoga puta Veljko i ja odseli smo u hotelu na Tajms skveru i atmosfera mi nije prijala. Tamo vlada ludilo bez slobode u svakom smislu. Veoma mi se dopao deo Njujorka gde je sniman Seks i grad, ali i tamo je najjači utisak na mene ostavila enormna gužva. Ja sam se očigledno spustila za nekoliko oktava, pa mi jedino prija mir u mojoj kući na Avali – zaključuje Verica Rakočević i ističe da to ni za šta na svetu ne bi menjala.

 

Piše: Ksenija Konić

 

makonda-tracker