Novi blog Seke Aleksić: Kada ljubav boli

0
U svom novom tekstu na blogu pevačica govori o nasilju nad ženama, kako ga prepoznati, ali i zaustaviti
Seka Aleksić, foto: Instagram
Seka Aleksić, foto: Instagram

Seki Aleksić nije prvi put da se bavi pravima žena. Nakon što je simbolično na 8. mart pričala o pravima žena, ona se sada okrenula nasilju koje se sve češće dešava nad nežnijim polom.

Kako bi u samom startu istakla poentu, pevačica tekst počinje konkretnim primerom iz 2012. godine, kada je dvadesetsedmogodišnji Darijan Musić svirepo ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.

Nakon detaljnog izlaganja slučaja, Seka je iznela zaključak jasan svima.

- Darijan Musić je osuđen jer je počinio užasan zločin, pravda je zadovoljena, ali to ne može da izbriše ono što je on uradio, to ne može da zaleči rane Vladislavinim najmilijima, njenoj porodici, koju je on zavio u crno - napisala je.

Zatim se postavlja pitanje - kako prepoznati nekog novog Darijana Musića.

- Nasilnik ostaje nasilnik! On se neće promeniti. Jednom je podigao ton na tebe, jednom te je udario – opet će. Mnoge žene misle da se to eto jednom desilo i da se više neće ponoviti, a onda vremenom upadnu u začarani krug, žive život u strahu sa do juče voljenim čovekom - piše Seka kako bi podigla svest mnogim devojkama koje se upuštaju u veze sa takvim momcima.

Za sam kraj pevačica iznela statističke podatke o iz maja meseca prema kojima je pet žena izgubilo život.

- Ponovo bih zamolila žene da ne trpe nasilnika. Ukoliko trpe bilo kakav oblik nasilja od strane svog momka ili supruga MORAJU da  ga prijave nadležnim organima. NE SMEJU da ignorišu maltretiranje, da pomišljaju da su zbog nečeg krive pa to zaslužuju – NIKAKO! Prvo se desi šamar, nasilnik se neće zaustaviti na tome - zaključila je Seka.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

makonda-tracker