Ana Bekuta: Kad god mi je teško, vraćam se najmilijima

0
Pevačica Ana Bekuta objašnjava čime je to uvek obraduje njen izabranik Milutin Mrkonjić, šta je to s godinama naučila o emocijama i na koji način je pružila podršku ljudima kojima je ona sada najpotrebnija
Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić, foto: Ivan Dobričić, story press
Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić, foto: Ivan Dobričić, story press

Tokom tri decenije duge karijere, pevačica Nada Polić, poznatija kao Ana Bekuta (54), uvek se od većine svojih koleginica izdvajala odmerenim stavovima i prepoznatljivim stilom, a poslednjih godina medijima je posebno interesantna njena ljubavna priča sa bivšim funkcionerom Milutinom Mrkonjićem (72). Zajedno sa svojim dragim, ona je aktivno uključena u pomaganju ugroženima kojima su poplave uništile domove.

- Većina nas nije ni verovala da će katastrofa dostići ove razmere. Sada nas tek očekuju akcije u okviru kojih tek treba da pomažemo ljudima koji će dugo osećati posledice svega što ih je zadesilo. Naravno da sam pomagala, ali ne bih o tome da pričam, ovih dana baš mi se dopala jedna majica sa natpisom: Pomaži i ćuti! Oni do kojih će doći moja pomoć, biće svesni da sam uz njih i to mi je sasvim dovoljno. Ne želim da ovu tešku situaciju koristim u promotivne svrhe, to mi zaista ne treba. Radim već trideset godina i iza mene je veliki broj humanitarnih akcija, kako onih velikih, tako i nekih privatnih. Bog i ja znamo koliko sam pomagala i tako treba da ostane. Tek kada se otreznimo, videćemo šta nas je sve snašlo – iskrena je pevačica koja u životu srećom nije prošla kroz slične životne tragedije.

 -  Hvala Gospodu Bogu što do sada na svojoj koži nisam osetila kako je to imati pa nemati. Svojevremeno sam iz poslednjeg rata primila kod sebe ljude iz Sarajeva i kroz njihovu tragediju shvatila kakav je osećaj kada u jednoj noći izgubiš sve što si sticao u životu.

Ne želim ni da razmišljam o tome jer to ne zavisi od nas samih. Verujem da nam je sve ovo velika opomena i sa prostora bivše Jugoslavije svi smo se zbližili. Iz nesreće koja nas je sve pogodila, ovog puta moramo nešto da naučimo i saberemo se. Upućeni smo jedni na druge i nemamo bliži komšiluk niti bližih naroda od nas samih. Ja to tako vidim – govori Ana koja pozitivnu energiju crpe iz svoje ljubavi sa Milutinom Mrkonjićem, ali i svoje porodice, posebno unuka Sonje (13) i Branka (15).

 - Moja porodica čini me srećnom i oni su uvek na prvom mestu, a odmah za njima je i moj posao. Svi oni pružaju mi veliku ljubav iz koje crpem snagu i pozitivne misli. Kad god mi je teško, vraćam se najmilijima. Najbitnije su obične i jednostavne stvari, a u njih spadaju druženje sa prijateljima i negovanje tih odnosa koji su na kraju jedino važni. I, naravno, jedna ruža sasvim je dovoljna da mi ulepša dan. Ljubav je moja neiscrpna tema, ali s godinama naučila sam da je nekada najbolje ćutati o ljubavi – zaključuje Bekuta.

makonda-tracker