Branislav Mitrović: Simbolična poruka prvog svadbenog plesa

0
Nakon što su u avgustu prošle godine u Crnoj Gori upriličili crkveno venčanje, vaterpolista mađarskog Egera i naš reprezentativac Branislav Mitrović zakleo se i pred matičarem na večnu ljubav svojoj izabranici Jeleni Drezgić
Foto: Marija Veljković i Emir Memedovski
Foto: Marija Veljković i Emir Memedovski

Sigurni u svoju ljubav koju su prošlog leta ozvaničili crkvenim brakom, vaterpolista Branislav Mitrović (29) i njegova izabranica Jelena Drezgić (29) obnovili su svoje zavete i pred matičarem. Građansko venčanje upriličeno je proteklog vikenda u Sremskoj Kamenici, a mladu je pred svatove u klubu Reset izveo njen otac Ilija Drezgić. Jelena je na venčanju blistala u haljini koju je specijalno za nju kreirala Marija Šabić, dok se mladoženja odlučio za klasično odelo. Oboje su odabrali burme od belog zlata koje će ih zauvek podsećati na romantični čin sklapanja braka.

- Jelenu je njen tata doveo do mene, a svoju ćerku predao mi je uz reči da je ona ponos kuće Drezgića – ističe na početku razgovora ovaj sportski as čija izabranica sada nosi njegovo prezime. Svadba je bila osmišljena tako da su gosti prvo uživali u prelepo uređenoj bašti pomenutog kluba da bi se potom svatovi premestili u enterijer. Na terasi su ih, po mladoženjinoj želji, zabavljali tamburaši, a potom je atmosfera pala u ruke Čeri kul benda koji je tokom večere svirao stranu muziku. Romantične note izmamile su mladence na prvi ples.

- Zaplesali smo uz pesmu I Will Stand By You od benda The Pretenders. Simbolično, naziv ove numere izražava i naše emocije jer oboje smatramo da je ljubav kad stojiš uz voljenu osobu i u dobri i u zlu, do kraja. U predvečerje, sve zvanice povukle su se u unutrašnjost ovog prelepog restoran-kluba gde su nas zabavljali Milica Todorović i Bane Mojićević. Oduševljen sam njihovim repertoarom i svirali su bez prestanka do ranih jutarnjih časova. Izuzetnu zahvalnost dugujemo celom timu kluba Reset koji je ispunio sve naše zahteve – priča mladoženja i objašnjava da li on i njegova voljena planiraju potomstvo.

- Prinova je kruna svake ljubavi. To će se sigurno desiti i nama u nekom narednom periodu – kaže Mitrović kojem je nedavno istekao ugovor u Debrecinu, a karijeru nastavlja u klubu Eger koji je već tri godine šampion Mađarske. Na njegovom venčanju sjatila se gotovo čitava srpska vaterpolo reprezentacija na čelu sa Živkom Gocićem i njegovom suprugom Svetlanom, a bio je tu i Andrija Prlainović sa svojom devojkom Ivanom Čuljković.

- Na građanskom venčanju kumovao mi je crnogorski vaterpolo reprezenativac i moj dugogogodišnji klupski saigrač Saša Mišić dok je mojoj supruzi svedok bila njena prijateljica Aleksandra – otkriva Mitrović koji nam je dočarao i kako je izgledalo njegovo crkveno venčanje organizovano 12. avgusta prošle godine.

- Nisam bio kršten pa sam taj čin tajno upriličio u Novom Sadu gde mi je kumovao Boris Čehov. Devojku sam potom pozvao na more u Crnu Goru gde smo odseli kod mog prijatelja Saše Mišića i njegove verenice Šejle. To je moj drugar s kojim već četiri godine igram u istim klubovima u Mađarskoj i njega sam izabrao za kuma. Venčanje je za moju verenicu bilo iznenađenje do samog odlaska u crkvu jer je ona mislila da ću se tog dana krstiti. Za plan o venčanju znao je jedino moj kum, a osim njega i nas dvoje, kao i Jelenina kuma, Mišićeva verenica Šejla. Inače, verili smo se svega dan ranije, ali moja izabranica nije ni slutila šta je čeka u crkvi – priseća se Branislav koji je pre venčanja, sa Jelenom bio osam godina u vezi. 

Piše: Nikola Rumenić

TAGOVI: Venčanje123
makonda-tracker