Danijela i Stefan Buzurović: Svaki naš minut je jubilej za slavlje

0
Godinu dana otkako su sklopili crkveni brak i osam meseci pošto su dobili sina Nestora, bračni par Danijela i Stefan Buzurović otkrivaju zbog čega ih nazivaju kul roditeljima, priznaju da se ponekad svađaju i pričaju kako vaspitavaju svog naslednika
Danijela i Stefan Buzurović; foto: Luka Šarac
Danijela i Stefan Buzurović; foto: Luka Šarac

Posle nekoliko časova provedenih sa porodicom Buzurović koju čine voditeljka Danijela (32) i glumac Stefan (28), kao i njihov sinčić Nestor, stiče se utisak da se već izvesno vreme poznajemo i družimo jer deluju veselo i ne ustručavaju se da pokažu koliko su srećni. Za sebe kažu da su razigrani i razdragani, ne stide se da se našale na svoj račun i puni su elana da svaku situaciju u kojoj se nađu učine što zanimljivijom. Povod za naš susret bila je godišnjica njihovog braka koju su obeležili 12. maja, a pet dana nakon toga proslavili su osmi mesec života njihove bebe Nestora.




- Nama je svaki dan ispunjen ljubavlju, zagrljajima i osmesima. Imamo osećaj da nam je svaki minut jubilej koji slavimo. U skladu s tim se i ponašamo. Godišnjica građanskog braka bila nam je u decembru, dok smo sklapanje crkvenog braka nedavno proslavili - započinje razgovor Danijela šaleći se kako je termalni disbalans jedini problem u njihovoj bračnoj zajednici. Ona kaže da se jedino posvađaju zbog toga što je njoj najčešće hladno u prostoriji u kojoj borave, dok Stefan ima problem s tim što mu je uvek toplo. Smeđokosa voditeljka i šarmantni glumac priznaju da svakodnevno rekapituliraju svoju vezu, ali i da se prisećaju najsmešnijih trenutaka koje su zajedno doživeli.

- Ne prođe dan a da se ne setimo naše svadbe. Koliko se divnih i smešnih trenutaka tog dana dogodilo, imamo materijala da se tih situacija prisećamo do kraja života - kroz osmeh kaže Stefan. Njih dvoje upoznali su se na TV Prva, gde se on oprobao u ulozi voditelja emisije Tačno 9. Stefan je jednom prilikom priznao kako mu se Danijela svidela još od trenutka kada ju je ugledao u spotu Željka Joksimovića za numeru Amajlija. U brak su stupili posle samo mesec dana zabavljanja.

- Od početka veze trudimo se da ne robujemo pravilima i nikada ništa ne radimo samo zato što tako treba. Puštamo da se sve razvija i kreće prirodnim putem. Identično smo vaspitani i oboje smo privrženi domu i porodici. Jedno drugom predstavljamo najveći oslonac. Ponekad i nama sve to deluje nestvarno, ali zaista je tako. Kada sretnete nekoga ko je apsolutno stvoren za vas, ne postoji prepreka koja ne može da se savlada. To je najčvršći temelj za dalje podizanje porodice i osnova na kojoj će i naš Nestor biti vaspitavan. Očuvanje porodice je imperativ u današnje vreme - ističe Danijela, dok se njen izabranik nadovezuje:


- Vaspitanje je softver koji se nasleđuje i apdejtuje svakom novom generacijom. Dok su pozirali za naš magazin, mladi roditelji pokazali su se kao odlični animatori svog naslednika koji gotovo da se nije čuo za vreme foto sešna. Komentarišući kako se najčešće zabavljaju tako što pričaju ono što misle da bi njihov sin u tom trenutku progovorio, Danijela i Stefan osvrnuli se na činjenicu kako malom Nestoru još nije jasno zašto mu se svi unose u lice i pevaju.




- Nikada ne bismo sami sebi dodelili epitet kul roditelji, ali čini se da to jesmo, s obzirom na to da nas okruženje tako doživljava. Malo smo slobodniji od mnogih mladih roditelja. Imamo vremena i da ugostimo ljude u našem domu ili skitamo po gradu, kao i da odemo kod naših prijatelja u goste. Nestor svuda ide s nama, osim ukoliko ne planiramo da se negde baš dugo zadržimo. Čitavo naše društvo očarano je njime i jedva čekaju da ga vide. U malobrojnim slučajevima kada ne može da ide s nama u život, on ostaje s našim roditeljima i sestrama koji ga tretiraju kao princa. Mali ima sreće što pored baba i deda ima prababe i pradedu, koji su takođe u snazi – kaže Danijela, a Stefan opisuje kako doživljava odrastanje svog naslednika.

- Malo šta možemo da zamerimo našem sinu. Šta on misli o nama, to je druga stvar. Ima ponekad neki sumnjičav pogled, kao da zna da taj zalogaj zaista nije avion, mada je nasmejan i voli da peva od jutra do mraka. U svakom slučaju, on je jedna zdrava i srećna beba - tvrdi Stefan. Obaveze koje su svakodnevno pred njima, oni prihvataju kao način života ističući da ne beže od realnosti. Ipak, kada je reč o porodici, kažu da sve konce drže u svojim rukama.



- Od posla samo mi nedostaje televizijska kamera jer su neizvesnost i adrenalin nešto što najbliže opisuje život jedne majke. Čudan je osećaj ne ići na posao, ali zaista nemam mnogo vremena da mislim o tome jer želim svaki trenutak dok ne radim posvetim svojim momcima. Uskoro se vraćam na televiziju i osećam da sam spremna i odmorna za novu sezonu - govori voditeljka emisije Ekskluziv koja će na porodiljskom bolovanju biti do septembra. Za to vreme, Stefan planira da se posveti novim glumačkim poduhvatima.

- Tokom proteklih godinu dana, sticajem okolnosti, u izvesnoj meri zapostavio sam glumu. Ipak, koliko mi je to roditeljstvo dozvolilo, ostao sam veran daskama koje život znače. U Narodnom pozorištu, pored starih naslova, igram i u predstavi Srpska trilogija, što mi je osma premijera u ovoj kući. Imao sam čast da početkom sezone tumačim jednu od uloga u legendarnom komadu Buba u uhu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a u Dadovu već četvrtu sezonu veliko interesovanje budi komedija Bolje jesti kolače umesto muškaraca. Od septembra planiram da pojačam angažovanje na ovom polju - zaključuje jedan od junaka tinejdž serije Neki novi klinci.



Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker