Bajaga u Tivoliju

0
Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori na jesen će održati seriju koncerata povodom dvadesetpetogodišnjice postojanja benda, a za sada je poznato da će u Ljubljani nastupiti 28. novembra u dvorani Tivoli
foto: promo
foto: promo

Na turneji povodom 25 godina rada benda Bajaga i Instruktori održaće na jesen nekoliko velikih koncerata na prostoru bivše Jugoslavije, među kojima su u još neutvrđenim terminima planirani Beograd i Zagreb, dok je sada izvestan 28. novembar u dvorani Tivoli u Ljubljani.

- Mi često sviramo u Sloveniji i Ljubljani, ali sada smo na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma Pozitivna geografija i svaki koncert ima posebnu draž. Svaka svirka ima taj neki element slavljeničkog i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put u Tivoliju - kaže Momčilo Bajagić za sajt agencije Long Play.

Bajaga i Instruktori se vraćaju u dvoranu Tivoli koja ima posebno značenje u njihovoj karijeri, pošto je upravo ovde početkom 1994. godine održan istorijski koncert benda, povratnički pred publiku u Sloveniji od izbijanja ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

U jeku rata u Bosni i Hercegovini i sankcija protiv Savezne Republike Jugoslavije, Bajagi i Instruktorima je uspelo, uprkos žestokim pritiscima i protivljenjima dela slovenačke javnosti i političkih krugova, da se vrate pred publiku u Sloveniji sjajnim, emocijama nabijenim koncertom u rasprodanom Tivoliju. Hrabar potez Instruktora koji su i u nevreme radili na jačanju pozitivne geografije.

Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma Pozitivna geografija Bajagu i Instruktore za sada očekuju i nastupi desetog jula u Rovinju, 12. jula u Novom gradu, 29. avgusta u Bojčinskoj sumi (Surčin) i 12. decembra u Celju.

makonda-tracker