Nina Badrić snimila album na mestu gde i najpoznatije svetske zvezde

0
Nina Badrić se okušala na svetskoj muzičkoj sceni snimajući u Njujorku album na engleskom. Sa njom su radili svetski muzičari, a snimano je u studiju gde su rađeni i kultni albumi Vitni Hjuston, Maraje Keri, Koldpleja i drugih legendarnih muzičara.

Nakon rasprodate turneje po Kanadi i Americi na kojoj je bila posebna muzička gošća Olivera Dragojevica a koja je obuhvatila 6 gradova lepa pevačica je boravak u Americi produžila u Njujorku jos 8 dana kako bi snimila album na engleskom jeziku sa svetski priznatim muzičarima u legendarnom studiju Quad.

U tom studiju snimani su najprodavaniji albumi mnogih svetskih muzičara a ispred njega je svojevremeno upucana kultna hip hop zvijezda Tupac Shacur.
Na zidovima studija su albumi koji su prodavani u milionskim tiražima, gotovo sve pesme su bile Buillbordov broj 1.

Tamo su snimljeni kultni albumi Whitney Huston, Maraiah Carey, Lise Stansfield, Tony braxton, grupe Coldplay i mnogih drugih legendarnih muzičara. 

Zahvaljujuci Draganu Čačinoviću - Čaču koji već godinama živi i radi u Njujorku kao producent, Nina se povezala sa nekima od najboljih svetskih instrumentalista i snimila obrade kultne grupe Queen u jazz smooth aranžmanima.

Muzičari koji su svirali na njenom albumu mahom su ljudi koji na turnejama prate neke od najvećih svetskih zvezda. Joe Bonadio, bubnjar (Sting,Grower Washington jr,Avril Lavigne), Tommy Mandel (Bryan Adams,Bon Jovi,Dire Straits), Toni Tino basista i Jay Shepard su muzičari koji su učestvovali na stvaranju Nininog albuma na engleskom jeziku.

Producent albuma je Dragan Čačinovic -Čač koji kaze da je Nina oduševila ove sjajne muzičare svojim glasom i ličnošću i da su vrlo rado pristali da snimaju sa njom.

- Kada sam usla u zgradu legendarnog studija trebalo mi je sat vremena da se iskuliram jer znam ko je sve tamo snimao i iskreno bila sam fascinirana svime što sam videla. Sa zidova su me gledali svi moji muzički uzori i bila sam malo nervozna da li ću opravdati visoka očekivanja koja su pred mene stavljena. Ali već na prvom sastanku svi muzičari i ja povezali smo se u isti muzički film a verujem da smo stvorili dobar materijal koji će se mnogima svideti – rekla je Nina i dodala:

- Oduševila me njihova jednostavnost, profesionalni pristup bez obzira što su svetske face posvećeno su radili sa mnom kao da rade sa najvecim muzičarima. Bilo je ovo fantastično istustvo a sada jedva cekam da Čač završi produkciju na pesmama i da publici predstavim što sam snimila u Njujorku.

Nina je u režiji mladog Marka Sovilja snimila i novi video spot za nadolazeću pesmu Vetrenjače koju će tokom leta predstaviti publici.

Ovo je bila poslovna poseta Njujorku, ali saznajemo i da ova slavna pevačica već u septembru ponovo otputovati u taj čarobni grad gde je očekuju novi profesionalni izazovi.

makonda-tracker