Rukopisi Džon Lenona prodati za 2,9 miliona dolara

0
Originalni rukopisi i crteži člana grupe Beatles Džona Lenona za dve knjige koje je napisao sredinom 60-ih godina prodati su na aukciji za 2,9 miliona dolara
Džon Lenon, foto: Profimedia
Džon Lenon, foto: Profimedia

Svih 89 predmeta ponuđenih na prodaju - od Lenonove knjige In His Own Write iz 1964. do A Spaniard in the Works iz 1965.

Najatraktivniji predmet bio je The Singularge Experience of Miss Anne Duffield, rukopis Lenonove parodije Šherloka Holmsa iz A Spaniard in the Works koji je prodat za 209.000 dolara.

Izvanredni rezultat pokazuje da Lenonove reči, doskočice, humor i karikature odjekuju i 50 godina nakon objavljivanja In His Own Write i A Spaniard in the Works.

Među drugim atraktivnim predmetima na aukciji bio je i rukopis The Fat Budgie koji je prodat za 143.000 dolara kao i crtež tintom gitariste koji je prodat za 137.000 dolara.

Lennon je umro 1980. u četrdesetoj godini u Njujorku nakon što je na njega pucao iz pištolja Mark Dejvid Čapman, koji je navodno uobrazio da je on pravi Lenon i da mu je neki glas u glavi rekao da ubije lažnog Lenona..

makonda-tracker