Pod istragom: Da li je Milan unajmio detektive da prate Severinu?

0
Zagrebačka policija istražuje da li je Milan Popović unajmio detektivsku agenciju kako bi pratila pevačicu Severinu Vučković, sa kojom ima sina Aleksandra
Severina Vučković sa sinom Aleksandrom, foto: Story press
Severina Vučković sa sinom Aleksandrom, foto: Story press

Upravo je takva informacija došla do istražitelja nedugo nakon što je Severinin menadžer Tomislav Petrović prijavio da se oko stana pevačice na Kozjaku često pojavljuje nepoznati muškarac.

Prema informaciji koju su dobili policajci, Milan Popović angažovao je svog advokata Ljubu Pavasovića Viskovića da sklopi posao s detektivskom agencijom koja će pratiti pevačicu kako bi se otkrilo da li vodi brigu o njihovom dvogodišnjem sinu.

Pavasović je navodno želeo da taj posao obavi agencijaa Klemm security, što su oni, prema još uvijek nepotvrđenoj verziji događaja, i prihvatili pa su u na zadatak poslali bivšeg pripadnika specijalne policije M. H.

Međutim, Milanov advokat tvrdi da taj policijski scenario nije tačan.

– Niti mi je Milan Popović dao nalog da se Severinu prati niti sam ja angažovao Klemm security rekao je on.

M.H. takođe tvrdi da u Severininom kraju nije bio po nalogu, već je u taj deo Zagreba došao u šetnju jer ima zdravstvenih problema.

Policija je poverovala u njegovu verziju priče i pustila ga na slobodu. Telefon kojim je navodno snimao Severinu i malog Aleksandra nije mu oduzet, jer se u policiji pojavio bez njega. U ovom delu policijske istrage izgleda da je nepoznato ostalo i ko je svedok iz parka koji je video da neko fotografiše Aleksandra.

Kada je uočila sumnjivo kretanje, dadilja je s dečakom iz parka krenula prema stanu i usput nazvala Severinu. Pevačica je to odmah javila menadžeru, koji je stigao na Kozjak i uspeo da zapiše registarski broj automobila kojim je došao M. H. Tako su i otkrili ko je nepoznata osoba koja je taj dan u blizini Severinina stana provela oko tri sata.

Josip Klemm, vlasnik firme Klemm security, rekao je da mu je ovaj slučaj sa Severinom poznat samo iz medija te je uputio na jednog od direktora, Anđelka Petrovića, osobu koja je u njegovoj firmi odgovorna za detektivske poslove.

– Nemamo nikakve veze sa spomenutim slučajem. Milan Popović ni njegov advokat takav angažman od naše firme nisu nikada zatražili – rekao je Anđelko Petrović.

On je takođe dodao da M. H. nije zaposlen kod njih, kao i da ga za vlasnika Josipa Klemma veže dugogodišnje prijateljstvo.

– Da smo bili angažovani na tom slučaju, a reč je o legalnom poslu za koji imam sve potrebne licence, radili bismo na zaštiti deteta i njegove majke, a ne nekakvoj nečasnoj radnji. Međutim, ponavljam, za ovaj posao firma Klemm security nije bila angažovana– rekao je A. Petrović.

(Izvor: Večernji.hr)

makonda-tracker