Zdravko Čolić: Koncert godine u Skoplju

0
Zdravko Čolić održao je spektakularni koncert za pamćenje u prepunoj areni Boris Trajkovski u Skoplju
Zdravko Čolić, foto: Dragan Mitreski
Zdravko Čolić, foto: Dragan Mitreski

Preko 11.000 posetilaca raznih generacija,više od tri sta uživalo je i zajedno sa Čolićem pevalo njegove nezaboravne hitove, ali i pesme sa njegovog novog albuma Vatra i barut.

- Dobro veče Skoplje, dobro veče Makedonijo! Srećan sam što sam večeras opet sa vama - ovim rečima legendarni Čola je otvorio koncert u gradu koji ga je uvek podržavao i raširenih ruku dočekivao.

Najveća makedonska dvorana bila je pretesna da primi fanove, koji su osim iz Skoplja i Makedonije, dolazili organizovanim prevozom iz Bugarske, Albanije, Hrvatske.

Produži dalje, Ti živiš u oblacima mala, Čija je ono zvijezda su hitovi kojima je Zdravko počeo ovo nezaboravno putovanje kroz vreme, koje je trajalo vise od tri sata i preko trideset pesama.

Gost koncerta bio je Vlatko Stefanovski koji je zajedno sa Čolićem izveo dve numere sa novog albuma Vatra i barut i Zar se nismo shvatili.

Publika željna jos dobre muzike i zabave i posle dva bisa jedva je pustila Čolu da siđe sa bine.

Prvi bis Zdravko je počeo sa pesmom Što ti dadoh, a zatim je otpevao Kao moja mati. To publici nije bilo dovoljno, pa je pevača jos jednom vratila na binu.

Pesma kojom je zaokružio ovo nezaboravno veče je bila balada Ti si mi u krvi.


Koncert je bio u organizaciji TA Guliver mils, koja se pridružila akciji za pomoc nastradalih u poplavama u regionu i odlučila da deo prihoda ide u humanitarne svrhe.

U publici je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog kulturnog i javnog života Makedonije. Čolin koncert u Skoplju ujedno je značio i početak regionalne promotivne koncertne turneje aktuelnog albuma Vatra i barut.

U toku gostovanja u Makedoniji Čolic je promovisao i spot za naslovnu numeru, na kojoj gostuje Vlatko Stefanovski, a koji je nedavno snimljen upravo u Skoplju i Ohridu.

Kao i u svakoj Republici u okruženju, poznato je da Zdravko Čolić čovek dobre volje ima prijatelje i van sveta muzike.

Tako da je u ponedeljak sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv na ručak kod predsednika Makedonije Đorđa Ivanova i njegove supruge Maje, koja je i prisustvovala koncertu popularnog pevača.

makonda-tracker