Seka Aleksić: Provod na drugoj strani planete

0
Pevačica Seka Aleksić prepričava utiske sa dvonedeljne turneje po Australiji, opisuje čime ju je fascinirala Zemlja kengura i otkriva koliko joj je na dalekom putu nedostajao izabranik Mladen Radulović
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Folk zvezda Svetlana-Seka Aleksić nedavno se vratila sa višednevne turneje po Australiji tokom koje je obišla sve veće gradove najmanjeg kontinenta. Pevačica je na daleki put krenula samo sa timom svojih saradnika, bez emotivnog partnera, manekena Mladena Radulovića, a kada je završila sa poslovnim obavezama imala je dovoljno vremena za uživanje. Pošto je već jednom bila u Australiji, Seka je bila manje opterećena obilaskom turističkih lokaliteta.

- Bilo je to pre šest godina, nakon što sam objavila album Crno i zlatno. Sve je isto, samo što sam sada popularnija kod tamošnje publike. Navikla sam da putujem, pa mi je i put do Australije brzo protekao. Čitala sam knjigu, pila šampanjac i uživala u komforu aviona sa dva nivoa. Bila sam na spratu gde je mnogo udobnije, a tokom leta imala sam priliku da ćaskam sa posadom - otkriva folk diva koja je osim za koncerte, boravak u Zemlji kengura iskoristila i za odmor.

- Baza mi je bila u Sidneju, a u okviru turneje obišla sam i Melburn, Brizben, Pert i Adelejd. Petodnevni odmor između koncerata provela sam na Zlatnoj obali koja me je, iako sam obišla skoro celu zemaljsku kuglu, posebno oduševila. Ambijent je fenomenalan i bez obzira što je u Australiji sada zima i nije vreme za uživanje na prelepim plažama, mogućnosti za odmor su izvrsne. Odsela sam u bajkovitom hotelu Palazzo Versace koji ostavlja utisak kao da sam u nekom savremenom dvorcu prepunom zanimljivih detalja - ističe Seka koja je pored šetnje uživala i u šopingu.

- Sa mnom je išla i ekipa mojih saradnika koju, pored mog dugogodišnjeg benda Aspirin, čine fotograf Andreja Damnjanović i moj lični frizer Duško Kukobat. Izlazili smo po klubovima i fantastično se provodili, dok mi je tokom dana šoping bio pravi lek za dušu. Nažalost, butici i prodavnice u Australiji rade samo do šest popodne, ali sam ipak stigla da kupim sve što sam htela - kaže pevačica koja je ovoga puta izbegla kupovinu detalja za svoj budući dom u Staroj Pazovi.

- Za svoj novi dom odavno sam sve već kupila. Trenutno se rade finalni radovi na mojoj budućoj oazi i čim se odmorim od ove turneje, uslediće preseljenje kome se radujem kao malo dete. Ceo život sam maštala da imam svoj dvorac iz bajke. Hvala bogu, sada ga i imam - iskrena je folk kraljica koja se prvi put, ne računajući kratkotrajni prekid koji su imali u vezi, razdvojila od svog dečka Mladena Radulovića.

- S obzirom na to da je prošle godine išao sa mnom na turneju po Americi, Mladen sada nije mogao da krene zbog obaveza na fakultetu i zbog nadgledanja finalnih radova na izgradnji naše kuće. Nedostajao mi je, kao i ja njemu, zbog čega smo redovno bili u kontaktu preko telefona. Gotovo da nismo ni spavali te dve nedelje jer je vremenska razlika velika, a duge telefonske razgovore pokušavali smo da uskladimo i sa obavezama. Ovog leta očekuje me mnogo nastupa po Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Počela sam da snimam i novi CD i realizujem nove aktivnosti mog humanitarnog fonda, ali najslađe obaveze biće mi opremanje novog doma - zaključuje Seka.

Nikola Rumenić

makonda-tracker