Ceca Ražnatović: Molim vas, ostavite moju decu na miru

0
Nakon što su samozvani navijači tri puta uzastopno napali njenog sina, folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović ističe kako Veljko, na sreću, nije pretučen i apeluje na medije da ne prelaze granicu privatnosti njene maloletne dece
Ceca Ražnatović, foto: Miloš Nadaždin
Ceca Ražnatović, foto: Miloš Nadaždin

Po treći put za deset dana Veljko Ražnatović (17,5) našao se u središtu incidenta ispred svoje kuće nadomak Marakane. Naizgled slučajni prolaznici, a u stvari huligani ustremili su se na naslednika folk dive Svetlane – Cece Ražnatović (40). Poslednji put, nemili događaj odigrao se četvrtog maja i to oko pet časova ujutro ispred njihove porodične kuće. Ove namerne provokacije rezultirale su fizičkim napadom na Veljka što je uznemirilo njegovu majku i tetku koje su istrčale iz kuće kako bi ga branile golim rukama. Cecin sin je meta napada samo zbog toga što navija za Partizan, ali budući da folk zvezda godinama podržava crveno-beli tim, u porodici Ražnatović ne sumnjaju na ovdašnje, već na samozvane simpatizere Crvene zvezde iz dijaspore koji su najverovatnije namerno izazvali incidente ispred pevačicine vile. U iskrenom intervjuu za Story, Ceca otkriva da li strahuje za bezbednost svoje porodice i ističe kako je čitav događaj prenaglašen.

Story: Na početku, Ceco, kako ste?

- Nažalost, ovih dana nisam silazila sa naslovnih strana raznih magazina, a tema nije bila nimalo prijatna. Želim da ova priča što pre bude zaboravljena.

Story: Ni vaš sin Veljko nije silazio sa naslovnih strana.

- Da, ali njegovo prisustvo u javnosti podrazumeva da se i moje, kao i ime cele naše porodice, spominje gde ne treba.

Story: Kako vam iz ove perspektive izgledaju sva tri nemila incidenta?

- Simptomatično je da se tri puta zaredom slične stvari dešavaju ispred kuće, ali ipak smatram da one nemaju neku značajnu pozadinu. Ne mislim da je reč o događajima koji imaju veliku težinu i želim da se ova priča završi i zaboravi kao još jedna loša životna epizoda. Tu niko ne može da bude pobednik i nikome od aktera ovog incidenta ne može da donese ništa dobro. Sa obe strane, reč je o mladim, ludim godinama, A mladi ljudi nemaju svest o posledicama onoga što rade. Kad se desi nešto loše, obično je kasno pa zato takve stvari treba sprečavati na vreme.

Story: Napad na Veljka ujedno je i udar na vaš privatni posed?

- Jeste, ali hvala bogu, ništa se strašno nije dogodilo. Moram da istaknem kako Veljko jeste napadnut, ali nije pretučen kao što je to objavljeno u medijima. Bila sam svedok događaja jer sam sa sestrom Lidijom odmah istrčala ispred kuće. Sve je trajalo svega nekoliko minuta, a vinovnici incidenta ubrzo su se razbežali. Želim da se stavi tačka na to jer prepričavanje ove priče nikome nije od koristi.


Story: Ali, Veljko je dobio udarac tvrdim predmetom u glavu?

- Udaren je s leđa, a odmah nakon toga napadači su se razbežali. Nije reč o udarcu koji bi ostavio posledice po njegovo zdravlje.

Story: Jeste li osetili iskonski majčinski strah dok ste branili sina golim rukama?

- Ne, jer se ne bojim, više sam bila ljuta. Sve se dešavalo u pet časova ujutro, a u to vreme nikome ne treba cirkus. Taj incident koji je uznemirio celu moju porodicu smatram bezobrazlukom. Ipak, nakon svega potrudila sam se da razumem ono što se desilo jer su Veljka napali klinci njegove generacije.

Story: Da li je uzrok napada zaista to što vaš sin navija za Partizan?

- Ti koji su ga napali ne mogu da se nazovu navijačima jer oni ne maltretiraju nikoga na ulici. Zaista želim da stavim tačku na ovu priču.

Story: Jeste li osetili potrebu da se sa porodicom sklonite na Kipar, makar radi psihičkog mira?

- Ne mogu jer nemam vremena za odmor.

Story: I vaša ćerka Anastasija nedavno je proslavila šesnaesti rođendan, ali s njom nemate nikakvih problema iako su i to lude godine.

- Nema tu velikih razlika, osim što su moja deca maksimalno eksponirana, pa šta god da im se desi, to se u medijima preuveličava. Posebno mi je žao što Veljka pokušavaju da predstave kao razmaženog i bahatog klinca poznatih roditelja, a to je daleko od istine. On se ne razlikuje od od svojih vršnjaka, a nije lepo lepiti deci ružne epitete. To je pre svega nehumano, a s druge strane, budući da je on maloletan, ja mogu da potražim pravdu i na sudu. Apelujem na medije da ostave moju decu na miru i da ih ne eksponiraju prenoseći u javnost sadržaje sa njihovih društvenih mreža. Oni imaju preko sto lažnih profila, pa ko god da nešto napiše u njihovo ime, etiketiraju se njih dvoje. I druge javne ličnosti imaju decu pa ih sredstva informisanja ne zloupotrebljavaju na taj način. To je medijsko iživljavanje.

Story: Izgleda da imate veoma visok prag tolerancije?

- Neko drugi bi podnosio tužbe svaki dan za ono što se o meni piše i zaštitio svoju decu, ali svoju ne mogu da držim pod staklenim zvonom zato što sam ja Ceca. Neću ni da zabranim ćerki i sinu ono što i drugi mladi vole, to ne bi bilo fer sa moj strane. Zato još jednom ljudski i kao roditelj apelujem na medije da zaborave na moje naslednike.

Story: Šta vam ovih dana vraća osmeh na lice?

- Kuća puna dece. Nedavno smo proslavili Viktorov rođendan, on je sin moje sestre Lidije. Sve se polako vraća u normalan tok.


Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker