Darko Lazić: Moja cena slave

6
Pobednik takmičenja Zvezde Granda, Darko Lazić, govori o tome kako mu je popularnost donela slavu i materijalno bogatstvo koji su zamenili njegov skroman način života, ali i obožavateljku koja ga noćima progoni
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Posle osam meseci borbe među mladim i neafirmisanim pevačima za titulu Zvezde Granda, u istoimenom najgledanijem muzičkom takmičenju na našim prostorima koje su obeležile suze, radost, skandali, prepirke i reči hvale, svojim šarmom i glasovnim mogućnostima nametnuo se sedamnaestogodišnji Darko Lazić iz Brestača kod Šapca.

- Kada je Saša Popović izgovorio moje ime i proglasio me pobednikom, nisam mogao da verujem. Svako od finalista, uključujući i mene, potajno se nadao da će baš on biti taj koji će pobediti, ali ne mogu da kažem da sam to i očekivao - priča Darko spreman da se uskoro useli u novi stan koji je dobio u Beogradu kao deo nagrade za osvojeno prvo mesto.

- Za dve nedelje započeću novi, samostalan život u prestonici, ali se nadam da me to neće promeniti. U Brestaču su mi svi prijatelji, porodica i sigurno je da će mi u početku biti teško da se prilagodim na nove okolnosti - naglašava mladi pevač.  

Skroman i tih, Darko se trudio da tokom nadmetanja ne privlači veliku medijsku pažnju. U srpsku prestonicu došao je iz malog sela koje pripada opštini Pećinci, gde je do prošlog septembra vodio sasvim drugačiji način života.

- Sve do pre četiri godine živeo sam sa roditeljima u Holandiji, a onda smo se, zbog bake i deke koji nisu bili u stanju da sami vode računa o imanju, vratili u Brestač. Bilo mi je svega trinaest godina kada sam s ocem harmonikašem počeo da nastupam u kafanama, po slavama i svadbama, a potom sam oformio i svoj bend. Većinu zarađenog novca davao sam roditeljima. Nisam to radio zato što sam morao, već sam želeo da im olakšam život. Uvek im pomažem i u poslovima na njivi, čime se veoma ponosim – ističe Darko koji se ne stidi da prizna kako su neki članovi njegove porodice romskog porekla.

- Pojedini mediji spekulisali su o tome da je moja majka Romkinja, što nije istina. Moj ujak je oženjen sa ženom romskog porekla, to nikada nisam krio i ne smatram da je to nešto loše o čemu ne bi trebalo da pričam - kaže nova Zvezda Granda.

Poput brojnih javnih ličnosti, već na samom početku karijere ovaj momak imao je priliku da oseti kako popularnost ima i lepu, ali i ružnu stranu medalje. Od početka popularnog muzičkog takmičenja, Darko je postao meta devojke koja ga progoni svojim stalnim pozivima.

- Mislio sam da to postoji samo u filmovima, ali osetio sam na svojoj koži šta znači kada te neko progoni. S mojim prvim pojavljivanjem na televiziji, počeo je pakao koji traje i danas. Prvi put kada sam primio poziv te devojke iz Niša, mislio sam da je ona obožavateljka koja zove kako bi se jednostavno čula sa mnom. Međutim, kako je takmičenje uzimalo maha i njeni pozivi postali su sve učestaliji. U jednom trenutku cela situacija je postala neizdrživa jer je anonimna devojka počela da zove i moje roditelje kasno noću pa od nje nisu mogli da spavaju. Njima je bilo teže da razumeju novonastalu situaciju, dok sam ja ipak znao da tako nešto može da me sačeka kada izađem iz anonimnosti - kaže Darko koji je nedavno vanredno završio srednju ekonomsku školu.

- Trenutno mi je na prvom mestu da snimim album, a što se tiče obrazovanja, ne planiram da upisujem fakultet. Završio sam osnovnu školu u Holandiji, a pošto sam papire o maturi čekao godinu dana, kada su napokon stigli, morao sam vanredno da upišem srednju školu. Odlučio sam se za srednju ekonomsku, a završio sam i kurs za frizera pa mislim da je to za sada dovoljno - završava Darko. 

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker