Jelena Janković i Mlađan Janović: Ljubav koja se ne gasi

0
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković provela je jedan vikend u Italiji sa svojim bivšim dečkom, vaterpolistom Mlađanom Janovićem, što nagoveštava kako su obnovili vezu i da se njihova ljubav nije ugasila

Kada je 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu izgubila meč, srpska teniserka Jelena Janković (29) otišla je u Mekdonalds, naručila mnogo hrane i na taj način pokušala da preboli poraz. To što je jela bigmek nije joj pomoglo toliko koliko joj je raspoloženje popravio vaterpolista Mlađan Janović (29) koji se nije libio da joj priđe i uteši je. Tada je Džej Džej bila najbolja teniserka sveta, a Mlađan je važio za uzdanicu srpskog vaterpolo tima. Od tada su postali par, a četiri godine ljubavi proslavili su dok su se olimpijski sportisti nadmetali u Londonu.

- Karijera tenisera je kratka i moram da iskoristim svoju šansu. Kada bih radila neki drugi posao, ne bi mi bio problem da se udam i imam decu. Naš tempo života iziskuje česta putovanja pa eventualno venčanje ne bi imalo nikakvu svrhu - rekla je jednom prilikom za naš magazin teniserka koja je dva puta proglašavana za najbolju sportistkinju Srbije.

Ovim odgovorom nagovestila je ono što je bio potencijalni problem njihove veze. U septembru 2012. godine, neočekivano su se razišli, a kao razlog isticalo se to što nisu mogli da usklade profesionalne obaveze. Ipak, uvek je tu i druga verzija priče po kojoj se nisu rastali zvanično, već je njihova ljubav ostala na čekanju.

Danas je Jelena Janković sedma teniserka sveta, a korpulentni Mlađan brani boje crnogorske reprezentacije. Ono što se u njihovom životu nije promenilo jesu emocije koje gaje jedno prema drugom. Pre nego što je protekle nedelje otišla na teniski turnir u Madridu, Beograđanka je provela vikend sa svojim nekadašnjim dečkom. On živi na severozapadu Italije, u Liguriji, nedaleko od luke Đenova gde igra za Pro Reko, jedan od najtrofejnijih evropskih vaterpolo timova.

- Iskrenost i poštovanje osnova su našeg odnosa, kao i to što razumemo jedno drugo. Svesni smo kakve prepreke prolazimo u našim profesijama i međusobna podrška nam je veoma važna - govorila je Jelena dok je Mlađan isticao da mu se kod teniserke najviše dopada to što je pozitivna osoba.

Vest da su obnovili vezu stigla je sa sajta jednog italijanskog restorana koji je objavio njihovu zajedničku fotografiju. Jelena i Mlađan uživali su u večeri i ispijanju vina sa prijateljima, a teniserka je nakon toga posetila rodni grad i rešila da se opusti u kafani. O tome svedoči video snimak koji je postavila na društvene mreže, a na kojem joj Milica Todorović pevuši Vranjanku.

Jelena je odlično startovala na turniru u Madridu, a osim toga, stigla je i da se sa koleginicom Anom Ivanović pridruži kampanji protiv nasilja nad ženama i tim povodom snimi promotivni video. U porodici Janković trenutno se priprema venčanje Jeleninog starijeg brata Marka, a kako je Džej Džej nedavno aktivirala društvenu mrežu Instagram, verujemo da ćemo uskoro imati priliku da pored fotografija na kojima je vidimo u kupaćem kostimu na plažama Majamija, vidimo i onu na kojoj je u zagrljaju vaterpoliste.


Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker