Stana Katić stigla u Srbiju

0
Hrvatska glumica srpskog porekla Stana Katić doputovala je u posetu Srbije, ali ne želi da njen dolazak bude pod lupom javnosti.
Stana Katić, Foto: Profimedia
Stana Katić, Foto: Profimedia

Ona je prekjuče posetila tetku u Inđiji, a juče je otputovala kod rođaka u Hrvatsku.

- Stana se veoma radovala poseti rodbini u Inđiji, za koju je veoma vezana. Iako od rođenja živi u Kanadi, tečno govori srpski, pa je insistirala da tokom boravka u Srbiji govori na našem jeziku. Posle ručka sa njima, otputovala je u Hrvatsku – kaže za Blic izvor blizak glumici. 

Stana je rođena u Kanadi u porodici Petra i Rade Katić, Srba iz Hrvatske koji su emigrirali iz tadašnje Jugoslavije. Ima četiri brata i jednu sestru. Sa porodicom se preselila u Ameriku, a 1996. upisala je glumu u čuvenoj Gudmanovoj školi u Čikagu. Brzo je osvojila Holivud. Glumila je u seriji 24, filmu Zrno utehe o Bondu, a najveću slavu stekla je zahvaljujući hit seriji Kasl, u kojoj igra glavnu ulogu, detektivku Kejt Beket.  

Ona je oduvek isticala da se ponosi srpskim poreklom. 

- Moji roditelji morali su da budu jaki. Kao doseljenici trebalo je da prevaziđu jezičku barijeru i krenu ispočetka bez ikakve finansijske sigurnosti. Odgajili su i školovali mene, moju sestru i našu braću. Tečno govorim srpski, engleski, francuski i italijanski... Putovali smo i upoznavali se sa svetom. Roditelji su me učili da poštujem svet - izjavila je Stana.
 

TAGOVI: gluma123
makonda-tracker