Boško Janković: Porodično uživanje u gradu Romea i Julije

0
Nakon godinu dana života u Veroni, fudbaler Boško Janković za Story opisuje kako se njegova porodica snašla u gradu romantike, otkriva kako će provesti leto i priznaje šta ga najviše raduje u odrastanju sina Sergeja kojeg je dobio sa suprugom Dijanom

Nakon što je boravio u mediteranskim gradovima poput Majorke i Palerma, kao i onih kontinentalnijih lučkih stecišta kao što je Đenova, fudbalera Boška Jankovića (30) sportska karijera odvela je u srce severne Italije. U gradu romantike, Veroni, sa svojom porodicom, suprugom Dijanom i sinom Sergejem (4) živi već godinu dana, a igra za istoimeni fudbalski tim.

- Navikao sam da boravim u gradovima koji imaju izlaz na more. Verona to nema, ali zato poseduje neku neverovatnu pozitivnu energiju. Stanujem u samom  centru grada i sa svojom porodicom uživam u načinu života koji ovde vodimo - govori sportski as, dok Dijana deli njegovo pozitivno mišljenje o gradu Romea i Julije.

- Verona mi se dopada zbog toga što je turistička destinacija i u njoj se uvek nešto dešava. Nedaleko od centra grada postoje različita igrališta i zabavni parkovi za decu, pa se tamo često uputimo. Milano i Venecija su nam sada blizu, pa ih redovno posećujemo. Nedaleko od severa Italije je i Cirih, gde smo kupili stan pa tamo odlazimo jednom mesečno - opisuje Dijana.

Za sina Sergeja oboje kažu da je živahno dete, dok ističu da je sa godinama njihov odnos sve bolji. Mali naslednik po boji kose podseća na mamu, a tata je zaslužan za to što mališan pokazuje sklonosti ka sportu. Boško ipak ne smatra da njegov sin treba obavezno da obuje kopačke.

- Neću ga forsirati. Neka radi ono što voli, a ja ću mu biti podrška za sve što izabere. Mogu da kažem da ima afiniteta prema sportu i to mi se sviđa - komentariše fudbaler i dodaje:

- On ima i svoje drugare u Veroni. U okolini ovoga grada živi dosta naših prijatelja iz Srbije i Bosne, tako da se Sergej najčešće igra i druži sa njihovom decom. Pored srpskog jezika, on perfektno govori nemački, a italijanski razme i po malo priča. Poznato je da mala deca upijaju informacije kao sunđer, tako da mi je drago što će moj sin znati nekoliko stranih jezika. To će za njega biti mnogo bitno u životu - ističe ovaj rođeni Beograđanin koji je ljubav prema svom gradu i Crvenoj zvezdi odlučio da pokaže svima tako što je na podlaktici leve ruke istetovirao ratnika, ilustraciju ušće Save u Dunav, kao i grb kluba u kojem je počeo svoju karijeru.

- Sebe doživljavam kao Spartanca, a Beograd i Crvena zvezda zauzimaju posebno mesto u mom životu. Zbog toga mislim da nije čudno što sam te simbole istetovirao na svojoj nadlaktici. Iako već osam godina živim van naše prestonice, Beograd volim sve više i više - iskren je on.

Dok šetaju platoom ispod terase tragičnih ljubavnika Romea i Julije, u trenucima kad sunce miluje velelepnu građevinu Rimske arene u Veroni, porodica Janković iščekuje završetak fudbalske sezone na Apeninima, kako bi posetili Srbiju, a potom napravili planove za predstojeće leto.

- Žena je ta koja odlučuje gde ćemo da letujemo, meni je svejedno. Međutim, sigurno je da ćemo po završetku prvenstva prvo posetiti Beograd. Prošle godine smo bili na Ibici, a ovog leta trebalo bi da letujemo na Mikonosu. Moguće je da ću ja da posetim i Rio de Žaneiro gde imam dosta prijatelja fudbalera, a voleo bih i da odgledam neku utakmicu Svetskog fudbalskog prvenstva koje će tamo biti održano - zaključuje fudbaler, poznat i kao ljubitelj sportskih automobila, ali i čest učesnik humanitarnih akcija.


Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker