Bajaga zatvara mariborski festival Lent

0
U okviru slavljeničke turneje povodom 25 godina rada, Bajaga i Instruktori nastupiće 11. jula na zatvaranju najvećeg slovenačkog letnjeg festivala teatra i muzike Lent u Mariboru, gde je beogradski bend rado viđen gost što je pokazalo već nekoliko svirki posle
foto: Milovan Knežević
foto: Milovan Knežević

Momčilo Bajagić i drugovi u Mariboru su već održali koncert 29. maja, ali to nije sprečilo organizatore da pozovu Beograđane i na Lent samo mesec i po kasnije, što može poslužiti kao još jedan dokaz izuzetne popularnosti Bajage i Instruktora u Sloveniji.

- Drago nam je da smo se vratili u Maribor, ali smo sada, u maju, ipak bili u drugom hotelu, da ne bi bilo lošeg vajba, jer nas je Bubina smrt veoma pogodila - kaže Bajaga za sajt agencije Long Play.

Lent je počeo 26. juna, a organizatori iz Narodnog doma Maribor najavili su da, uprkos ekonomskoj krizi, 17. po redu festival neće izgubiti ništa od sjaja prethodnih godina, jer dovode, pored Bajage i Instruktora, imena kao što su Josipa Lisac, Đorđe Balašević, Solomone Burke i Kezaja Džons.

Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma Pozitivna geografija Bajagu i Instruktore za sada očekuju nastupi četvrtog jula u Staroj Pazovi, desetog jula u Rovinju, 12. jula u Novom gradu i 29. avgusta u Bojčinskoj sumi (Surčin). Izvesno je da će Bajaga u novembru održati koncert u Ljubljani, u decembru u Celju, a krajem godine očekuje se i koncert u Beogradu.

makonda-tracker