Severina i Brega u Opatiji

Najpopularnija hrvatska pevačica i nekadašnji vođa grupe Bijelo dugme, sinoć su odličnim višesatnim koncertom na ispunjenoj Letnjoj pozornici na najbolji mogući način promovisali svoja najnovija muzička izdanja
2
1 / 2 Foto: Promo

Slavna Splićanka, Severina, u Opatiju je i ovog puta stigla uz pratnju svog stalnog pratećeg benda, za ovu priliku dodatno obogaćenim brass sekcijom i instrumentalnom podrškom Zlatnih dukata. Započevši nastup aktuelnim hitovima sa poslednjeg CD-a Zdravo Marijo, popularna je Seve bez puno muke zapalila Letnju pozornicu, dok je repertoarom sastavljenim od najvećih hitova iz svoje bogate karijere dodatno oduševila, rasplesala i raspevala okupljenu publiku.

Dok je prvi deo koncerta bio rezerviran za najveću muzičku zvezdu domaće scene, u drugom je delu glavna reč pripala nekadašnjem frontmenu grupe Bijelo dugme, Goranu Bregoviću. Glavni čovek svetski poznatog Orkestra za svadbe i sahrane, u Opatiju je stigao direktno iz Sidneja gde je, u sklopu aktuelne svetske turneje, promovisao novi CD Alkohol. Bregović, kog je u samostalnom delu svirke pratio njegov orkestar i pevačice iz Bugarske, zajedno sa Severinom, na gitari je izveo neke od njenih poznatih pesama, a potom i svoju verziju hita Gas, gas. Usledio je niz njegovih dobro poznatih pesama, ali i obrada pesama izvođača poput Igija Popa, koje su podigle na noge raspamećene ljubitelje njegovog specifičnog muzičkog izražaja.

makonda-tracker