Počeo festival u Kanu, Nikol Kidman glavna zvezda

Najprestižniji filmski festival u Kanu, započeo je danas premijerom filma Grejs od Monako, francuskog reditelja Olivija Dana, u čijoj glavnoj ulozi se našla Nikol Kidman.
0
1 / 10 Foto: Profimedia

Kao glavna zvezda festivala, Nikol je izazvala veliku pažnju novinara i fotoreportera, blistajući u skromnoj crnoj haljini u društvu Tim Rota.

Svojom pojavom i Pamela Anderson je izmamila mnoge uzdahe i podsetila na nezaboravnu Merilin Monro jer je odevena u belu haljinu, nalik onoj kakvu je nekada nosila Merlinka.

Za prestižnu nagradu, Zlatnu palmu 67. festivala nadmetaće se 18 ostvarenja iz 11 zemalja, među kojima će biti i srpski predstavnik, reditelj Stefan Ivančić sa filmom Leto bez meseca.

Žiri ovogodišnjeg festivala predvodi novozelandska reditelja Džejn Kempion. Osim nje u žiriju su još četiri žene: glumice Karol Buke (Francuska), Lejla Hatami (Iran) i Jeon Do-Jeon (Južna Koreja) i reditelja Sofija Kopola (SAD). Ostale članova čine glumci Vilijam Dafo (SAD) i Gael Garsija Barnal (Meksiko) i reditelji Đija Džangke (Kina) i Nikolas Vinding Refno (Danska).

Festival će trajati do 25. maja, a do tada će na crvenom tepihu prodefilovati mnogi slavni glumci i reditelji poput Rajana Goslinga, Dejvida Kronenberga, Kena Louča i Sofije Loren, a posebno interesovanje pobudjuje dolazak Silvestera Stalonea, Harisona Forda i Arnolda Švarcenegera koji su najavili da će se dovesti u nedelju na Kroazetu u tenku.

Ulice Kana, čije se stanovništvo svake godine u ovo vreme utrostručuje, ukrašene su ogromnim posterima raznih filmskih zvezdi, što doprinosi većem uzbuđenju i boljoj atmosferi festivala.

makonda-tracker