Franc Bekenbauer dao ekskluzivan intervju Ivanu Ivanoviću

0
Globalni Ambasador projekta za decu Fudbal za prijateljstvo kompanije Gazprom obratio se vodećim evropskim medijima u Berlinu
Ivan Ivanović i Franc Bekenbauer, foto: Promo
Ivan Ivanović i Franc Bekenbauer, foto: Promo

Proslavljeni nemački fudbalski as Franc Bekenbauer, globalni ambasador projekta za decu Fudbal za prijateljstvo kompanije Gazprom, koji se po drugi put organizuje u okviru programa UEFA Lige šampiona, dao je u Berlinu ekskluzivan intervju našem poznatom TV voditelju Ivanu Ivanoviću, ujedno ambasadoru ovog projekta za našu zemlju.

Intervju je upriličen povodom prvog Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva, koji je 25. aprila obeležen u 16 zemalja - učesnica projekta širom Evrope. Ivan Ivanović imao je tu čast da za gledaoce u Srbiji dobije intervju sa Kajzerom Francom u biranom društvu eminentnih evropskih medija, kao što su Skaj njuz, Dejli telegraf, Dejli mejl i nemačka informativna agencija DPA.



- Oduševljen sam time što učestvujem u projektu Fudbal za prijateljstvo koji, kroz ljubav prema fudbalu, okuplja hiljade dečaka i devojčica širom naše planete. Simbolična razmena zeleno-plavih narukvica na Dan fudbala i prijateljstva na pravi i jasan način odražava noseće vrednosti ovog projekta - tradiciju, mir, prijateljstvo, pobedu, zdravlje, jednakost, fer-plej i predanost - koje naš svet čine lepšim i boljim! - izjavio je Franc Bekenbauer.

Dan fudbala i prijateljstva obeležen je u Belorusiji, Bugarskoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Portugalu, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, Turskoj, Ukrajini i Velikoj Britaniji, kroz organizaciju prijateljskih fudbalskih utakmica, tematskih radio i TV emisija i masovnih javnih okupljanja, kao i posebnih programa u kojima su učestvovali najpoznatiji sportski asovi, funkcioneri, sportski voditelji i zvezde javnog života.



- Ponosan sam što mi je ukazana čast da – u biranom društvu vodećih evropskih medija – uradim ekskluzivan intervju sa legendarnim Francom Bekenbauerom. Inspirativne teme promocije ideje prijateljstva, jednakosti i tolerancije među decom iz različitih zemalja i važnosti zdravog sportskog života pružile su nam osnovu za sjajan intervju, uz nekoliko nezaboravnih odgovora na pitanja specijalno namenjenih našim gledaocima, koji će sigurno uživati u ovoj ekskluzivi! - naglasio je Ivan Ivanović.

Utisci sa prvog Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva biće predstavljeni među decom – učesnicima drugog Foruma projekta Fudbal za prijateljstvo u Lisabonu  23. i 24. maja, tokom vikenda Finala UEFA Lige šampiona.



Ekskluzivni intervju za Srbiju sa Francom Bekenbauerom biće emitovan 9. maja u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem  od 21:15 na TV Prva.

makonda-tracker