Životna priča: Karmen Elektra - Neprikosnovena gospodarica seksepila

0
Neukrotiva Karmen Elektra počela je kao plesačica, nastavila kao striptizeta i Playboy zečica, a svetsku slavu stekla je kao glumica i rijaliti zvezda. Dva puta se udavala, ali bila je i u vezama sa mnogim poznatim muškarcima kojima je zajedničko to što svi tv
Karmen Elektra; foto: Profimedia
Karmen Elektra; foto: Profimedia

Glumicu Karmen Elektru najčešće opisuju ovim rečima: Ona ima oči boje morskog plavetnila i kada je ugledate, može da vam stane pamet. Visoka je metar i šezdeset centimetara, ima velike grudi i bujnu smeđu kosu čije je nijanse povremeno približavala crvenoj boji. Priznaje kako voli da mesi kolače. Svojom pojavom ona naprosto mami, opija i to je tip žene kojoj su sva vrata otvorena. Karmen je osoba koja najčešće dobije ono što poželi, a proglašena je i jednom od najzanosnijih dama iz devedesetih godina minulog veka. Čak i danas kada objavi neki selfi, na izgledu joj zavide i mnogo mlađe koleginice. Prethodnog meseca fotografisala se za naslovnu stranu magazina FHM i tako postala najstarija dama koja se na tom mestu našla od kada postoji ovaj časopis. Starosna diskriminacija magazina nestala je onog trenutka kada se smeđokosa seks-bomba razgolitila i nasmešila ispred kamere pokazavši da, iako je zašla u petu deceniju, još nije za bacanje. Priznala je da se prilikom realizacije provokativnog foto-sešna odlično osećala, bolje nego kada je bila znatno mlađa.

- Godine su mi donele samopouzdanje i sada se u svojoj koži osećam prijatnije nego pre deceniju i po kada sam u crvenom kupaćem kostimu trčkarala sa spasilačkom bovom po plaži. Manje sam nervozna i zbog toga smatram da sam seksepilnija. Tajna lepote jeste u prihvatanju sopstvene ličnosti. Volim kada me slikaju golu jer tada postajem deo muških fantazija. To mi imponuje i istovremeno me pali - otkrila je tom prilikom.

Ukoliko u internet pretraživaču ukucate Karmen Elektra, pored njenih atraktivnih fotografija pojaviće se informacija da joj je pravo ime Tara Li Patrik. Rođena je u Šeronvilu, nedaleko od Ohaja, u Sinsinatiju, 20. aprila 1972. godine u porodici muzičara Harija i Patriše. Tarin otac bio je gitarista, dok se njena mama takođe bavila muzikom i to kao pevačica. Njihove karijere nisu dospele do onih nivoa u kojima se može reći da je Karmen dete poznatih roditelja, ali je sigurno da je odrastala pod krovom u kome su umetnost i zabava bili glavni pokretači energije koja je ispunjavala njihov dom. O tome kakve su poglede na život imali njeni roditelji, svedoči i činjenica da je Karmen bila najmlađe, šesto dete u porodici. Ima četiri brata i sestru Debi, za koju je kasnije tvrdila da joj je kao druga majka. Pošto je svakodnevica u njenom porodičnom okruženja bila poprilično anarhična, Karmen je još od prvih životnih koraka imala tu lagodnost da bez prekora svojih roditelja ispunjava sopstvene želje, hirove i rasplinjuje maštu. Kao šestogodišnjakinja pohađala je časove plesna, a u devetoj  priključila se školi koja je bila koncipirana kao kreativna radionica. Nakon toga promenila je još nekoliko obrazovnih ustanova kojima je zajedničko to što su sve bile u vezi sa glumom i plesom. Kasnije se specijalizovala za striptiz, ali nije završila u noćnim klubovima, već je uspela da se domogne boljih poslova.

- Kao mala, maštala sam da plešem na Brodveju - priznala je u intervjuu koji je dala magazinu People sredinom 1997. godine. Iako joj se ta želja nije ostvarila, ona je znala kako da unovči zanosno telo i urođeni seksepil. Fizičku lepotu nasledila je zahvaljujući egzotičnom miksu irskih, nemačkih i Čiroki gena svojih predaka. Ono što je u mnogobrojnim javnim nastupima neretko isticala jeste to da je izuzetno vezana za porodicu, pogotovo za majku i stariju sestru.

- Mama je bila moj oslonac, a sestra Debi najbolja prijateljica. Ona je bila prisutna u mom životu 24 časa dnevno - opisala je jednom prilikom.

Profesionalnu karijeru Karmen Elektra započela je 1990. godine i to kao igračica u jednom zabavnom parku u Ohaju. Izvodila je šou-program pod nazivom It's Magic, a godinu dana kasnije otvara novo životno poglavlje i seli se na Divlji zapad, u Kaliforniju. Tamo upoznaje čuvenog pevača Princa, koji joj je pomogao da se otisne u pevačke vode. Potpisala je ugovor s njegovom produkcijskom kućom i odlučila da osmisli svoje umetničko ime. Od 1991. godine, Tara Li Patrik u javnosti se pojavljuje kao Karmen Elektra. Pevačka karijera atraktivne Amerikanke trajala je kratko i bez tragova koji bi u muzičkoj industriji bili vredni spominjanja. Ipak, njen iskorak u holivudski svet glume prouzrokovao je da privatni život Karmen Elektre postane interesantan tabloidima. U tom periodu bila je u kratkotrajnim vezama sa rok muzičarima, među kojima je i Tomi Li, kasnije suprug njene koleginice Pamele Anderson, kao i Fred Darst, frontmen sastava Limp Bizkit. Postala je rado viđen gost na mnogim žurkama, gde se najčešće ljubakala sa muzičarima na koje je bila očigledno slaba.

Sredinom devedesetih godina prošlog veka pojavljuje se u nekoliko televizijskih šou-programa. Njeno lice postaje prepoznatljivo u javnosti, a telo koje poseduje postaje nezaobilazna tema muških razgovora. To je bio dovoljan razlog da je urednik magazina Playboy 1996. godine kontaktira u nameri da realizuje seksi editorijal. Tako je otvorila vrata jednog horizonta koji je nastavio da se širi. Za spomenuti časopis fotografisala se još tri puta, a u januaru 2009. bila je na naslovnoj strani broja kojim je Playboy proslavljao svoj rođendan. Karmen je 1997. godine prošla na kastingu na kom su dodeljivane uloge za seriju Baywatch, televizijsko ostvarenje koje je postalo gledano na svim svetskim meridijanima. U popularnim Čuvarima plaže pojavila se u ulozi Leni u društvu svojih kolega Pamele Anderson, Aleksandre Paul, Džasmin Blit i ostale družine u crvenim bikinijima. Njen kolega Dejvid Haselhof priznao je da mu je Karmen bila najdraža u toj ekipi.

 - Ona mi je omiljena koleginica iz Čuvara plaže. Ima najlepše oči na svetu - priznao je popularni Mič Bjukenen.
U trenucima dok je snimala spomenutu seriju, njena majka i sestra preminule su 1998. godine u razmaku od samo nekoliko dana. Suvišno je spominjati koliko je to uticalo na Karmen, ali raspoloženje joj se popravilo kada je upoznala košarkašku zvezdu Denisa Rodmana.

On je bio član zlatne generacije Čikago Bulsa, a svoju popularnost, između ostalog, stekao je i zahvaljujući otkačenim stajlinzima, ali i kontroverznom ponašanju kojem je bio sklon izvan terena. Karmen je privukao zahvaljujući zabavnom karakteru koji ga krasi.

- Bila sam potpuno ukočena nakon smrti mame i sestre. U tom periodu upoznala sam Rodmana koji je veoma zabavan za druženje. Svako veče izlazili smo u provod i on mi je bio kao neki ventil, beg od lošeg raspoloženja - priznala je Karmen koja se za ovog kontroverznog košarkaša udala u Las Vegasu, u novembru 1998. godine.

- Bili smo u braku samo pet meseci, ali intenzivno smo upražnjavali seks koji bi i najiskusnije ljubavnike naterao da pocrvene. Ona je zavodljiva žena koja zna kako da se provede. Ima predivno telo i veoma je strastvena u krevetu - opisao je bivši košarkaš.

Denis i Karmen razišli su se nakon incidenta u jednom hotelu u Majamiju. Košarkaš je bio umoran od partijanja i legao je da spava, ali Karmen se sa jednom prijateljicom malo zanela pa je pokušala da mu nagura špagete u zadnjicu. Rodmanu se to nije dopalo, pa ih je obe izbacio iz sobe, a prema njenoj prijateljici bio je izuzetno grub. On danas tvrdi da je sa Karmen ostao u dobrim odnosima i da su prijatelji. Njena naredna ozbiljnija emotivna veza bila je sa gitaristom Dejvom Navarom, za koga se udala u novembru 2003. godine. Oni su svoju intimu prodali tako što su bili vinovnici rijaliti programa u kojem su se uživo verili, a naziv tog MTV-jevog projekta glasio je Til Death Do Us Part: Carmen and Dave.

Ni u ovoj zajednici Karmen nije videla svoju budućnost, pa je Navaro u julu 2006. godine u medijima obelodanio njihov raskid. Zvanično su se razveli u februaru 2007, a posle samo nekoliko meseci, ona je viđena u društvu muzičara Roba Pitersona iz benda Otep. Neposredno posle objavljivanja nekoliko njihovih zajedničkih fotografija, oni su obelodanili da su zajedno. Mediji su nagađali da će se Karmen i po treći put udati, ali par je raskinuo nakon što je glumica navodno prevarila pevača na žurki povodom rijaliti takmičenja The Choice. Pošto je volela da posećuje događaje tog tipa, igrom sudbine upoznala je Sajmona Kauela, tvorca šou-programa Ja imam talenat i Američki idol. 

- Mnogo se priča o tome da smo nas dvoje zajedno, ali te glasine su netačne. Nas dvoje samo smo prijatelji i nikada nismo bili u vezi niti to nameravamo da budemo - rekla je ova zanosna lepotica, ali ispostavilo se da nije bila iskrena. Karmen Elektra i Sajmon Kauel proveli su u ljubavi nekoliko meseci, sve dok arogantni Britanac u februaru prošle godine nije obelodanio njihov raskid.

- Ja sam slobodan muškarac. Proveli smo neko vreme zajedno i Karmen je bila izuzetno zabavna, ali sada bih voleo da nađem devojku - rekao je Kauel.

Nakon što je raskinula sa britanskim medijskim mogulom, dovodili su je u vezu sa američkim plivačkim rekorderom Rajanom Lohtijem. Na društvenim mrežama ostavljali su zajedničke fotografije, ali nikada se zvanično nisu oglasili kada je reč o njihovom emotivnom odnosu. Navodno su na jednoj holivudskoj žurki viđeni kako se ljube. Zanimljivo je to što je olimpijski plivač priznao da se na ovu zanosnu lepoticu loži još od perioda kada je kao klinac gledao seriju Čuvari plaže. Karmen se proteklih meseci na prestižnim događajima pojavljuje uglavnom sama i nije poznato da li trenutno ima dečka.

Popularna čuvarka plaže beleži pojavljivanja i u nekoliko filmskih ostvarenja. Među njima su American Vampire, Good Burger, Scary Movie, Meet the Spartans, Disaster Movie, dok je za ulogu u rimejku televizijskog šou-programa iz sedamdesetih godina Starsky & Hutch dobila MTV-jevu nagradu za najbolji poljubac. Takođe, ona ostvaruje epizodnu rolu zavodnice u poznatoj seriji House. Njen atraktivan izgled i energija koju neguje, bili su inspirativni i mnogim producentima reklamnih kampanja i promotivnih spotova. Zanimljivo je da je lik Elektre uvršćen i u nekoliko video-igrica, u kojima je simbol za seks bombu. Ipak, to nije jedini digitalni materijal tog tipa u kome je ona glavni junak. Snimila je DVD ostvarenje u kojem dame podučava kako da igraju striptiz, kao i jedan CD sa vežbama koje su joj pomogle da dođe do idealne figure. Bila je zaštitno lice prestižne kozmetičke kuće Max Factor, a 2007. napisala je knjigu pod nazivom Kako da budete seksi.

Prošle godine primljena je u Kuću slavnih Biki koja se nalazi u Teksasu. Među svoje raznorazne angažmane uključuje i ulogu gostujućeg sudije različitih muzičkih i sličnih nadmetanja, kao što je  britansko izdanje šou-programa Ja imam talenat. Svoj status, poznanstva i poslovne kontakte iskoristila je i u svrhu humanitarnog rada. Na čelu je neprofitne organizacije koja pomaže obolelima od tumora na mozgu. Pored toga, pruža finansijsku podršku i humanitarnim organizacijama koja se brinu o deci žrtvama zlostavljanja.

makonda-tracker