Maja Novaković: Intiman praznik naše devojčice

0
Učesnica takmičenja X Factor i ćerka legendarnog Ljubiše Stojanovića Luisa, Maja Novaković, zajedno sa suprugom Đorđem okupila je svoje najmilije da prisustvuju krštenju njihove ćerke Tatjane kojoj je kum bio glumac Branislav Trifunović
Maja Novaković sa porodicom; foto: privatna arhiva
Maja Novaković sa porodicom; foto: privatna arhiva

Petog aprilskog dana, u crkvi Ružici na Kalemegdanu, pevačica Maja Novaković  () i njen suprug, konsultant u medijima Đorđe Novaković (), okupili su najuže članove porodice i prijatelje kako bi zajedno prisustvovali činu krštenja njihove naslednice Tatjane. Odabir baš ovog datuma koji devojčicu samo tri meseca deli od  njenog drugog rođendana, bio je slučajan jer je tog vikenda cela porodica ćerke pokojnog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa, bila na okupu.

- Svi stalno negde putujemo, a ovog vikenda pogodilo se da je porodica u Beogradu, kao i naša mama Duda koja inače živi u Minhenu. Bukvalno smo za nedelju dana odlučili da se Tatjana krsti petog aprila i ceo čin protekao je bolje nego što smo mogli da zamislimo. Bila je toliko vesela da je sve vreme pevala sa sveštenikom i tako nas zasmejavala – opisuje Maja, dok njen suprug Đorđe otkriva kako je došlo do toga da kum njihovoj ćerki na krštenju bude naš poznati glumac BranislavBane Trifunović.



- Bane je naš porodični prijatelj. Naše drugarstvo proisteklo je iz zajedničke saradnje, a jednom prilikom s njim u društvu posetili smo manastir Đurđevi stupovi. On se inače bavi humanitarnim radom i toliko voli decu za koju bi sve učinio, pa sam pomislio da bi nam pričinio zadovoljstvo kada bi krstio i našu ćerku. Smatrao sam da bolji od njega ne postoji za tu ulogu, a kada je sve prošlo, rekao sam mu da je od tog dana na njemu velika odgovornost – kroz osmeh kaže ponosni tata. Lep i sunčan dan u najvećem beogradskom parku doprineo je lepom raspoloženju cele porodice koja se iz crkvenog dvorišta preselila u jedan prestonički restoran.

- Priredili smo ručak za najuže članove porodice i našeg kuma. U sklopu ovog objekta nalazi se i igraonica pa je Tatjani bilo zabavno. Bio je to divan dan za našu malu intimnu proslavu. Od kuma je dobila nekoliko poklona, a od tate bicikl, pa se sada po ceo dan vozika ponavljajući da joj je to on kupio – priča Maja koju njena ćerka svakodnevno iznenađuje svojim opaskama.



- Tatjana igra i peva po ceo dan, a trenutno joj je na repertoaru pesma Wrecking Ball od Majli Sajrus. Ume sama da se zanima, ima svoje igračke, ali sve je više interesuju i drugari i drugarice. Sve što mi kažemo ponavlja, ali i  razume. Ma, jednostavno, svaku reč upija kao sunđer. Dovoljno je velika da s njom oko svega možemo da se dogovorimo. Nedavno sam joj objasnila kako hitno treba da odem kolima do grada po njenog tatu da ne bi pokisao. Sve je razumela, čak me je zabrinuta za Đorđa požurivala da što pre krenem – zadovoljno priča pevačica čija ćerka obožava i svog ujaka Marka, Majinog rođenog brata s kojim je i počela muzičku karijeru u grupi Maraqya.

- Tatjana obožava ujaka Marka i ujnu Mašu, ma voli celu moju i Đoletovu porodicu. U stanu imamo pano sa kolažom fotografija na kojima su svi naši najmiliji. Ona mu često priđe i onda pokazujući na nekog od njih pita kada ćemo im doći u goste – kaže Maja koja se užurbano sprema da snimi spot za svoju novu pesmu To sam ja.

- Ja sam pisala tekst, muziku Marko i ja, a aranžman Marko, Petar Zorkić i ja. U sve sam bila umešana, ali rešila sam da napravim karijeru i odem korak dalje. Moje učešće u takmičenju X Factor omogućilo mi je da me region upozna i daću sve od sebe da to iskoristim. Po savetu koji sam davno dobila od tate, slušam samo svoj instinkt i tako ću graditi karijeru. Naravno, svaka kritika je dobrodošla, ali na kraju ću se voditi svojim osećajem – zaključuje Maja.

makonda-tracker