Džordž Kluni: Više nisam ambasador mira

0
Iz svetske organizacije je potvrđeno da je glumac odstupio sa ove ugledne i prestižne funkcije, a sve su prilike da je to učinio zbog ljubavi.
Džordž Kluni, foto: Profimedia
Džordž Kluni, foto: Profimedia

Izgleda da dvostruki oskarovac, koji se nedavno verio, više nema vremena za promovisanje mira u svetu, a mediji njegovo povlačenje sa ove funkcije povezuju sa njegovom veridbom.

- Posle šest godina u ovoj ulozi, Kluni oseća da je vreme da se se penzioniše u ulozi ambasadora mira - rekao je portparol UN-a.

Kao ambasador mira, on je najviše bio angažovan u Africi. Putovao je u RD Kongo i Južni Sudan, a na ovu  prestižnu funkciju imenovan  je 2008.

Ban Ki Mun, generalni sekretar UN-a, izrazio je nadu da će u budućnosti biti prilike za obnovu saradnje između Klunija i UN-a, međutim, trenutno, slavni glumac tvrdi da nema vremena da se posveti ovim pitanjima.

- Suprotstavljeni zahtevi i manjak vremena zbog profesionalnih obaveza ponekad otežavaju pojedincima da obavljaju formalnu ulogu u Ujedinjenim nacijama- tvrdi portparol UN-a.

Mediji podsećaju da je glumac, koji je važio za zakletog neženju, sa mesta ambasadora mira odstupio nedugo nakon što se verio s Amal Alamudin (36), britanskom advokaticom sa kojom se zabavlja od početka ove godine.

makonda-tracker