Tamna strana Holivuda: Deset najgorih iskustava sa audicija

0
Ti učini nešto za mene, a onda ću ja učiniti nešto za tebe, samo se svuci i sagni i uloga je tvoja...samo su neke od rečenica koje su svetske zvezde čule tokom svojih prvih audicija
Merilin Monro, foto: Profimedia
Merilin Monro, foto: Profimedia

Kako bi došli do samog vrha, holivudski glumci morali su da prođu trnovit put i da se uhvate u koštac sa mnogim stvarima. Šarliz Teron, Helen Miren, Megan Foks, Gvinet Paltrou i drugi odlučili su da podele sa javnošću upravo kakve su stvari pretrpeli na audicijama i na taj način skrenu pažnju svim mladim glumicima koji prave svoje prve korake u karijeri. 

Tandi Njuton

- Dok sam bila na audiciji za jednu ulogu, režiser mi je rekao da sednem na sto i raširim noge. Kameru je postavio tako da mi direktno snima međunožje. Zatim mi je rekao da se diram kao da masturbiram. Učinila sam to jer sam mislila da to radim za ulogu. Snimak na kojem diram svoje međunožje pušten je na raznim holivudskim zabavama gde su me totalni stranci ismejavali i zbijali šale na moj račun - kaže glumica.

Helen Miren

- Majkl Viner mi je 1964. godine rekao da prošetam i okrenem se pred njim da me bolje pogleda, kao da sam manekenka na pisti. Bila sam užasnuta i besna kao ris - kaže Helen miren.Međutim, reditelj je njenu priču porekao i dodao da je njen veliki obožavalac i da joj se divi, ali je ipak nije terao da paradira pred njim.

Šarliz Teron

- Imala sam samo devetnaest godina i tek sam počinjala da pravim svoje prve korake u svetu šoubiznisa, kada me je jedan režiser pozvao na audiciju. Čudno je bilo to što je audicija bila u subotu uveče u njegovom stanu. Čim sam došla do kuće shvatila sam o čemu je reč i rekla mu da je izabrao pogrešnu devojku - rekla je Šarliz.

Gvinet Paltrou

- Jedna od mojih prvih audicija završila se krajnje neugodno. Bili smo gotovi i režiser me je pozvao da audiciju da nastavimo u njegovoj spavaćoj sobi. Sablaznula sam se i otišla, ali shvatam kako devojke koje nemaju veze u svetu filma, kao što ja imam, mogu pomisliti da moraju da spavaju sa nekim ljigavcem ili neće upseti uopšte - kaže Gvinet.

Suzan Sarandon

- Umesto da proceni moje glumačke veštine, jedan reditelj me je gurnuo u svoju radnu sobu, zatvorio vrata i bacio me na radni sto. Počeo je da me ljubi želeći da imamo seksualni odnost. To je zaista bilo gnusno i nije se završilo zadovoljavajuće ni po mene, ni po njega - rekla je Suzan

Kori Geldman

- Kada sam imao četrnaest godina bio sam okružen pedofilima. Dirali su me, napastvovali, svašta mi radili i tražili od mene da se ponižavam na sve moguće načine. Tek kada sam odrastao shvatio sam šta se događalo, jer sam sve gledao iz druge perspetkive - rekao je Kori.

Merilin Monro

Da je Merilin Monro spavala sa kim god je bilo potrebno kako bi uspela u svetu šoubiznisa, najpoznatiji je holivudski trač. Čak je i sam Merilinka pričala da je Tinseltown, sleng za Golivud, zapravo jedan veliki bordel. Poznata je priča u kojoj je platinastu divu režiser Hovard Hoks odbio dok je htela seks sa njim, rekavši joj da mu nije ništa posebno.

 

Dždi Garland

Luis B. Majer, tadašnji glavni čovek MGM-a, napastvovao je Džudi. Dok je mislio da to niko ne vidi, dirao joj je grudi i govorio da diše punim plućima i peva iz srca. Nakon što je četiri godine trpela njegovo pipkanje, Džudi mu se suprotstavila i rekla mu da joj jednostavno pokaže odakle da peva bez da je dira - napisano je u glumičinoj biografiji.


 

Lisa Rina

- Nema tu velike mudrosti - skini gaćice, sagni se i dobićeš ulogu bez problema - rekao je jedan režiser zvezdi Melrose Place-a. nije ga poslušala i nije dobila ulogu. Nakon nekoliko godina režisera napasnika srela je na crvenom tepihu i rekla da će svima otkriti šta radi devojkama ako mu ikad više padne na pamet da učini to što je učinio njoj.

Megan Foks

- Neugodne susrete sa vodećim ljudima Holivuda imala sam kada sam se već proslavila. Situacija u kojoj upoznajete nekog starijeg, uspešnog muškarca, zvezdu i veselite se susretu, a na kraju se svede na to da vas on maltretira kao komad mesa jer misli da to može i shvatite koliko je jadan - rekla je Megan


Izvod: 24sata.hr

makonda-tracker