Slavica Eklston isplaćuje milionske iznose bivšem suprugu

0
Suprotno svim medijskim natpisima o vrtoglavim novčanim iznosima koje je dobila od razvoda od direktora Formule 1, najnovija dokumentacija pokazuje da Slavica svom bivšem suprugu svake godine isplaćuje milionske iznose
Slavica, Berni, foto: Profimedia
Slavica, Berni, foto: Profimedia

Iako su mnogi pretpostavili da će razvodom od šefa Formule 1, Bernija Eklstona, Slavica dobiti pozamašan novčani iznos, čini se da se dogodilo upravo obrnuto. Naime, kako Daily Mail prenosi, najnovija dokumentacija o brakorazvodnom sporazumu pokazuje da Slavica već niz godina isplaćuj novac svom bivšem suprugu, sa kojim je bila u braku dvadesetčetiri godine.

Detalji o razvodu su procureli kada je u javnost izašla optužnica u kojoj je Bernie optužen da je iskoristio porodičnu fondaciju Bambino na čeku kojeg je Slavica, njihove ćerke Petra i Tamara, kako bi se isplatio mitno nemačkom bankaru u iznosu od dvadesetsedam miliona funti. Time bi osigurao da Formula 1 bude prodana vlasniku koji bi mu garantovao da i dalje zadrži mesto direktora. Berni je sudu rekao kako on sa tom fondaciom nema dodira jer je ona u potpunosti u kotroli Slavice i njihove dve ćerke.

Berni je priznao da je nemačkom bankaru platio milionski iznos, ali ističe da se ne radi o mitu, već o uceni bankara koji mu je pretio da će poreznim vlastima oblatiti fondaciju lažnim optužbama. U slučaju da bude optužen za mito, Bernu preti zatvorska kazna u trajanju od deset godina.

Prema brakorazvodnom sporazumu iz 2009. godine, Slavnica Bernijeu svake godine iplaćuje šezdeset miliona funti, s toga se čini kako je, suporotno svim pretpostavkama, ovim razvodom profitirao jedino Bernie.

makonda-tracker