Novi blog Seke Aleksić: Isusove godine

2
Na svoj 33. rođendan popularna pevačica rešila je da obraduje fanove još jedim tekstom na blogu koji piše, međutim za razliku od ostalih u kojima se pretežno zalagala za prava drugih Seka se ovaj put okrenula sebi.
Seka Aleksić, foto: Instagram
Seka Aleksić, foto: Instagram

Naime, najnoviji tekst Seke Aleksić predstavlja intimnu i emotivnu ispovest o detinjstvu i odrastanju, a najviše o ostvarenju snova.

- Na današnji dan  u prelepom Zvorniku, pored Drine, a podno Majevice, rodila se Svetlana Aleksić, na radost majke Ibrime i oca Milorada... Tako bih počela ovu priču danas kada punim 33 godine - napisala je Seka na samom početku.

Sa idejom preko trnja do zvezda, pevačica piše sa setom o svom odrastanju u skromnoj porodici uz brata i roditelje koji su se trudili sve da im pruže kao i da od njih stvore dobre ljude.

Seka se zatim na momenat zaustavlja kako bi opisala i momenat kada je zvanično shvatila da jednog dana želi da postane pevačica.

- Tata me je odveo na koncert Vesne Zmijanac koju je  obožavao, a tu ljubav je preneo i na mene. Ja sam je gledala kako peva, kako vlada scenom u hali pred ogromnim brojem ljudi, tada sam već znala da je to ono što želim: da jednog dana stanem pred hiljadama ljudi, da im se poklonim i pevam - piše.

Nakon toga, atraktivna pevačica okreće se tužnom životnom periodu kada je počeo rat zbog kog su morali da napuste rodni grad.

- Ratni vihor je nosio sve pred sobom.  Napustili smo grad, ostavili sve. Nestale su uspomene, one opipljive stvari koje nemaju neku materijalnu vrednost ali nas sećaju na detinjstvo, a  za nas same vrede najviše na svetu, sećaju  na odrastanje, na lepe bezbrižne dane - seća se Seka sa tugom.

U tom periodu pevačica je počela da se ugleda na snagu svoje majke te je i sama rešila da ne odustaje i ide za svojim snovima.

- Znate, život je takav, kao mirno more, a onda veliki talasi sruše sve u jedno mometu, a pred vama je vreme da sve ponovo izgradite - piše.

Seka je svoj uspela ponovo da izgradi, pa je već sa 14 godina počela profesionalno da se bavi pevanjem, probijala se dalje dok nije stigla do vrha.

- Surova realnost kroz koju smo prošli moja porodica i ja danas jeste samo ružan san, ali i lekcija. Ne prođe dan da se ne setim kako smo živeli i kako smo sve izgubili. Ne prođe dan da ne zahvalim Bogu što smo danas živi i zdravi - navodi ona.

Pevačica tekst završava iskrenom zahvalnicom pre svega roditeljima, zatim suprugu Veljku ali i prijateljima i fanovima za svu ljubav i podršku koju dobija.

- Pripremam rođendansku žurku, želim da okupim sebi drage ljude. Stanem ispred ogledala, nasmejem se, jer ona malena Svetlana je sada odrasla i ostvarena žena.  To maleno dete koje je sanjalo svoj san, ta uporna i vesela devojčica  sa šarenim šnalicama u kosi, osmehom na licu, sjajem u očima je  i danas tu, pred vama - završava Seka.

Tekst u celosti možete pročitati OVDE.

makonda-tracker