Velimir Bata Živojinović: Osećam se kao mladić

0
Iako je u junu napunio sedamdeset šest godina, glumac Velimir Bata Živojinović ne dozvoljava da ga godine pokolebaju pa se i dalje sa velikim žarom bavi svojim poslom i uživa kraj supruge Julijane
foto: Vladimir Lukić
foto: Vladimir Lukić

Iako je petog juna proslavio sedamdeset šesti rođendan, legendarni glumac Velimir-Bata Živojinović važan jubilej obeležio je skromno i u društvu supruge Julijane, s kojom je u srećnom braku više od pedeset godina.

Uprkos tome što njegovi vršnjaci mahom vode miran porodični život, čuveni umetnik ističe kako sa željom i upornošću mladića i dalje čeka svaki novi dan i svoj posao još doživljava kao najveću strast.

- Bez obzira na to što sam napunio sedamdeset i šest godina, osećam se kao da mi je trideset pet leta. Nije bilo posebne proslave mog rođendana jer nikada tome nisam pridavao veliki značaj. Kao i prethodnih godina, tog dana sam radio jer smo nedavno otpočeli snimanje novog ciklusa serije Seljaci – priča glumački veteran.

Iako je u vreme najveće popularnosti mamio uzdahe žena širom bivše Jugoslavije pa i šire, Bati je u svim srećnim i tužnim situacijama najviše značila podrška životne saputnice koja je umela da se bori s njegovom slavom, ali i najbolje brine o poznatom glumcu.

- Moja Lula uvek se seti da mi priušti lepe stvari, za šta ja baš i nemam sluha. Nedavno mi je za rođendan poklonila neki parfem iz Pariza i ona već godinama kreira moj ukus – uz osmeh otkriva glumac.

Pošto njihovi potomci žive daleko od porodičnog doma, umetnik i njegova supruga već decenijama su jedno drugom najsigurniji oslonac. Poslednjih godina najviše mu nedostaju unuci, budući da deca njegovog sina Miljka - Dina, Velimir i Milena žive u Parizu, dok ćerka Jelena radi na Kubi, gde odrastaju njeni naslednici Jelisaveta, Julijana i Obrad.

- Nije mi bilo teško zbog toga što moji najbliži nisu bili sa mnom, pošto se čujemo svaki dan preko skajpa i to nam je odavno postalo normalno jer nikada ne znamo kada ćemo se videti. Ja nisam bio na odmoru već četrdeset godina jer stalno radim, a sada planiram i snimanje novih filmova – ističe Bata koji sa brojnim saradnicima trenutno radi i na izdavanju monografije Bata povodom pedeset pet godina od njegove prve filmske uloge Radoša Novakovića u filmu Pesma sa Kumbare, koja bi trebalo da se pojavi na jesenjem Sajmu knjiga.

Jelena Kulović

makonda-tracker