Jelena Janković: Ne odustajem, želim novi trijumf

4
Iako depresivna zbog loših rezultata na turnirima, Jelena Janković došla je u Beograd kako bi terapijom i uz podršku porodice sanirala bolnu povredu trbušnog mišića, ali i nastavila da stremi ka teniskom tronu
foto: Milovan Knežević
foto: Milovan Knežević

Nakon grandioznih uspeha tokom prošle sezone koju je završila na mestu broj jedan na WTA listi, za petu teniserku sveta i domaću princezu belog sporta Jelenu Janković usledila je serija loših mečeva zbog povrede trbušnog mišića koju je dobila usled velike iscrpljenosti. Sve to što se desilo, uticalo je i na psihičko stanje poznate sportistkinje kojoj je ponestalo motivacije za nove pobede, a zbog njene prošlonedeljne loše interpretirane izjave, došlo je do zablude kako će se čuvena Džej Džej posle Vimbldona povući iz profesionalnog sporta. Ipak, na sreću svih Jeleninih  obožavatelja, dvadesetčetvorogodišnja teniserka ipak ne planira da se oprosti od reketa i pre vremena ode u penziju.

- Došlo je do zabune jer je pogrešno interpretirana moja izjava nakon poraza u prvom kolu u Istanbulu. Tada sam pred predstavnicima medija rekla da zbog trenutno loših rezultata nemam motivaciju. Kao i u životu, tako u i sportu imate momente kad ste manje ili više motivisani, ali to su sve prolazne faze. Smatram da sam na dobrom putu da tek pokažem svoje najbolje lice i preda mnom još nekoliko godina igranja i dokazivanja – rekla je šarmantna teniserka koja je poslednjih meseci bila iscrpljena zbog povrede trbušnog mišića, koja joj je smetala da daje svoj maksimum na terenu.

- Dok sam igrala Fed kup u Ljeidi, tokom oba meča imala sam temperaturu, ali moja želja da Srbija uđe u svetsku A grupu bila je prevelika. To nam je pošlo za rukom, ali moja iscrpljenost nije prestajala ni kada je počela serija turnira na šljaci, gde nisam odigrala ni blizu onog što sam očekivala i želela. Zbog lošeg zdravstvenog stanja nisam uspevala da vežem nekoliko mečeva, a da me ne stigne umor i iscrpljenost. Na turniru u Rimu došlo je i do povrede trbušnog mišića, što je nezgodna povreda jer zahteva mirovanje, a bila sam u jeku sezone na šljaci. Odmah sam krenula sa terapijom, ali to nije mnogo pomoglo. Nisam o tome javno pričala sve do Rolan Garosa jer sam verovala da će se sve stabilizovati i da ću konačno u Pariz stići zdrava i spremna za nove pobede. Nažalost, do toga nije došlo, a povreda trbušnog mišića u Parizu samo se pogoršala. U prvih nekoliko mečeva trudila sam se da ne mislim na povredu i maksimalnom koncentracijom dođem što pre do željenog rezultata. Tako je i bilo sve do osmine finala kada me je obuzela nervoza, nestalo je koncentracije i mog osmeha, misli su bile usmerene samo na to da li ću se još više povrediti. Sve se okrenulo u pogrešnom smeru, a tako se i završilo – preranim odlaskom sa takmičenja.

Da bi se što bolje oporavila, naša najbolja teniserka odlučila je da nedelju dana provede u svom rodnom gradu i tokom odmora sa porodicom sakupi pozitivnu energiju i ponovo svoju igru dovede do savršenstva.

- U Beogradu sam bila i zbog terapije da saniram povredu i ponovo budem zdrava. Nedelju dana kod kuće mnogo mi je značilo, kompletna porodica je bila na okupu, videla sam se sa familijom i dragim prijateljima s kojima se ne viđam često jer mi to obaveze ne dozvoljavaju. Uživala sam u domaćoj kuhinji, naročito u knedlama sa šljivama koje obožavam – rekla je Jelena koja u ovim teškim trenucima ima i bezrezervnu podršku svog dečka, crnogorskog vaterpolo reprezentativca Mlađana Janovića.

Ivana Nikolić

makonda-tracker