Svet se oprostio od Gabrijela Garsije Markeza

0
Jedan od najvećih velikana svetske književnosti preminuo je u osamdesetsedmoj godini iza sebe ostavljajući dela koja će živeti još dugo vremena nakon njegove smrti
Šakira, Gabrijel Garsija Markez, foto: Instagram
Šakira, Gabrijel Garsija Markez, foto: Instagram

Jedan od najpoznatijih svetskih pisaca, nobelovac Gabrijel Garsija Markez, preminuo je u osamdesetsedmoj godini u Meksiko Sitiju. Poznati kolumbijski književnik, novinar, izdavač i politički aktivist preminuo je od duge bolesti ostavljajući iza sebe mnoge koji su ga voleli i divili se njegovom radu.

Njegovo poslednje delo, Sećanje na moje tužne kurve, objavljeno je 2004. godine, a smrt jednog od najpoznatijih svetskih pisaca u tugi je ostavila i brojne slavne osobe.

- Dragi Gabo, jednom si rekao da život nije ono što čovek živi, več kako je život ono čega se čovek seća i ono kakavog ga se seća. Tvoj život, dragi Gabo, ostaće u sećanju svih nas kao jedinstven i poseban poklon i kao najoriginalnija priča od svih isprićanih. Teško je reći zbogom nakon svega što si nam dao! Uvek ćeš ostati u mom srcu i srcima svih onih koji su te voleli i divili ti se - napisala je Šakira na svom Twitter profili i objavila njihovu zajedničku fotografiju.

Kolumbijskoj pevačici se pridružila i glumica Laura Karmine.

- Počivaj u miru Gabrijele Markez i hvala što si nam pružio toliko toga i naterao nas da se zaljubimo u književnost - napisala je glumica na svom Twitter-u.

Ni glumac Džejms Franko nije ostao ravnodušan na vest o smrti velikog pisca.

- Sto godina samoće! Nikada te nećemo zaboraviti Gabrijele Markez - napisao je Džejms.

Smrt Gabrijela Garcije Markeza je veliki gubitak za celu svetsku književnost, kao i za sve one koju su ga voleli i divili se njegovom radu.

- Ne plačite zato što je došlo do kraja. Radujte se zato što se dogodilo - rekao je jednom Gabrije, a on je u svome nasleđe budućim generacijama ostavio dela, koja će živeti još dugo vremena nakon njegove smrti.

makonda-tracker