Maja Marković: Volela bih da obučem venčanicu

0
Bivša članica grupe Luna, vlasnica raskošnog glasa Maja Marković, ovih dana uveliko promoviše spot za pesmu Luda za tobom, sa svog prvog solo albuma Devet
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Poznata Lozničanka Maja Marković je nakon izlaska iz grupe Luna, pre gotovo tri godine, vodila sasvim povučen život pokušavajući da karijeru preuzme u svoje ruke i posveti se stvaranju i izvođenju muzike uz koju je odrasla i koja joj najviše leži. U decembru prošle godine konačno je izdala prvi solo album pod nazivom Devet, na kome se potpisala i kao autor svih tekstova, dok je muziku i aranžmane uradila sa dugogodišnji emotivnim partnerom Sinišom Cvetkovićem Ludvigom.

Na insistiranje mnogobrojnih fanova, pevačica je odlučila  da prvo snimi spot za pesmu Luda za tobom, za koji je angažovala plesače i kostimografe iz pozorišta, a sama je učestvovala u pisanju scenarija.

- Spot je jako interesantan i ja sam presrećna što je na njemu radila velika ekipa saradnika, a rezultat našeg rada se ovih dana uveliko vrti na sajtu You Tube, ali i na raznim televizijama – kaže popularna pevačica koja se priprema i za žive nastupe tokom leta, tako da još uvek ne planira odmor, iako silno priželjkuje odlazak na more.

Premda je na početku karijere rado nastupala na domaćim muzičkim festivalima, a publika ju je prvi put i primetila nakon izvođenja numere Naša ljubav u Budvi 1997. godine, ova umetnica više nema želju za takmičenjima.

- Pevanje na festivalima me više ne zanima, to je odlična stvar za početnike, a ja to više nisam, tako da mogu eventualno da nastupam u revijalnom delu. Izuzetak je jedino Beovizija kao preduslov za odlazak na Eurosong, ali ne pod ovim uslovima, već kada se uvede pravilo da komisija izabere jednog izvođača za koga će raditi više kompozitora, jer tada neće biti favorizovanja i skandala – smatra nekadašnja članica grupe Luna.

Iako već dve godine uživa u emotivnoj vezi sa klavijaturistom i kompozitorom Sinišom Cvetkovićem Ludvigom, koji je prati i na svim nastupima, atraktivna crnka ne voli da priča o svom privatnom životu. Njihova romansa započela je još dok je Maja pevala u Luni, a intenzivirala se posle njenog napuštanja benda, kada je zaljubljeni par počeo i zajednički život u širem centru Beograda, nedaleko od Vukovog spomenika.

- Ja sam srećno zaljubljena već dve godine, međutim ne volim da pričam o svom intimnom životu, što ne znači da ga krijem, već samo štitim svoju privatnost od preteranog razvlačenja po novinama. Ali, onog trenutka kada dođe taj dan da se obučem u belo, nalik na jednu scenu iz mog novog spota, znaću da je to zrelo, pa ću možda promeniti mišljenje o svemu – zaključuje uz zagonetni osmeh šarmantna pevačica.

Jelena Kulović

makonda-tracker