Jelena Tomašević: Dani ispunjeni nostalgijom

0
Dve nedelje u odsustvu svog supruga, glumca Ivana Bosiljčića koji je na službenom putu, pevačica Jelena Tomašević provodila je sa ćerkicom Ninom u rodnom Kragujevcu gde evocira uspomene na detinjstvo
Jelena Tomašević, foto: Miloš Nadaždin
Jelena Tomašević, foto: Miloš Nadaždin

Pevačica Jelena Tomašević-Bosiljčić (30) prve dane aprila  provodila je u svom rodnom gradu Kragujevcu. Nakon što je njen suprug, glumac Ivan Bosiljčić (35), otputovao u Kanadu gde je na turneji sa predstavom Jasmin na stranputici  boravio dve nedelje, ona se sa ćerkicom Ninom (2) uputila u roditeljsku kuću gde joj je znatno olakšano čuvanje njihove naslednice.

- Navikla sam da Ivan mnogo radi, a sada imam utisak kao da sam na produženom odmoru. Neobično mi je i čudno jer je ovo, otkako smo u braku, naše prvo razdvajanje na duži period. Nina i ja smo mu naručile poklone, a videćemo šta će doneti i koliko će vremena imati za šoping s obzirom na to da ide u osam gradova. Čim je otputovao, nas dve došle smo u Kragujevac jer mi je ovde lakše sa Ninom, imamo kuću i veliko dvorište, a tu su i moji roditelji, brat, snaja i bratanica Đurđa koju moja ćerka naprosto obožava. To je idealno mesto za odrastanje - počinje priču Jena koju je i sam boravak u rodnom gradu naveo da bude pomalo nostalgična.

- Moji roditelji trude se da zabave svoju unuku na sve moguće načine, a ona opet sa svima njima ima specifičan odnos. Tako je i kad ode u Užice kod druge bake i deke, s tim što je ćerkica Ivanovog brata Dragana još beba, ima svega godinu dana pa je Nini trenutno zanimljivija Đurđa od koje svašta uči. A moji roditelji su kao i svi roditelji... Volim da kažem kako su uz Ninu potpuno podetinjili, tata naročito. Prema mom bratu i meni bio je uvek pun ljubavi i nežnosti, ali istovremeno i veliki autoritet pa smo neretko oboje strepeli šta će nam reći. Sa svojom unukom ima potpuno drugačiji odnos. Igra se s njom, udovoljava joj i sve dopušta, što Nini odgovara i ona to uspešno koristi. Mislim da svi mi imamo problem sa svojim roditeljima jer nam razmaze decu - kroz osmeh kaže Jelena koju igra njene ćerkice u dvorištu u kome je i sama napravila prve korake, vraća u detinjstvo.

- Prija mi ovde, opuštena sam i lepo spavam u svojoj kući. Odgovara mi i  vazduh - nastavlja pevačica spremna da se uvek nađe sa starim prijateljima, baš kako je to nekad činila.

- U Kragujevcu imam mnogo prijatelja s kojima volim da prošetam pored jezera ili odem do Šumarica. Volim da im se posvetim, s vremena na vreme odemo negde na večeru, a posle u neki klub da igramo. To su stvari koje čine da život ne bude jednoličan i monoton - opisuje umetnica koja će 6. aprila kao specijalna gošća otvoriti reviju naše poznate kreatorke Suzane Perić u okviru Fashion Selectiona, a koja je za tu priliku spremila poseban koncept koji podrazumeva da se služi fashion rakija.

- Pre sam za neko belo vino nego za rakiju, ali moraću da je probam. Pretpostavljam da je reč o nekom slatkastom, ženskom piću koje nije mnogo jako - kroz osmeh kaže Jelena i nastavlja:

- Rado sam prihvatila Suzanin poziv. Već 2009. pevala sam na otvaranju revije Zvonka Markovića. I tada mi je bilo neobično, a ne sumnjam da će tako biti i sada pošto modna pista nije scena na kojoj često nastupam - kaže Jelena koja će te večeri u Suzaninom modelu otpevati remiks verziju pesme Vertigo, kao i numeru Radio svira za nas koja je tri nedelje zaredom bila prva na Eurovision top listi, na kojoj fanovi glasaju za poslednje objavljene hitove bivših takmičara Evrosonga. Inače, Jelena od početka svoje karijere ima naklonost prema domaćim kreatorima.

- Pobornik sam teze da kupujemo domaće. Imao talentovane mlade kreatore, kao i one sa iskustvom, a sa mnogima sam sarađivala. Među njima su Verica Rakočević, Zvonko Marković, Suzana Perić, a poslednje dve godine radim i sa Tijanom Marković i veoma sam zadovoljna. I dok sam živela u Kragujevcu, imala sam saradnicu, Aleksandru Božović, koja je u šumadijskom regionu veoma uspešna i poznata u svom poslu - kaže Jelena koja priprema ispite za junski rok na odseku menadžment za kulturu i medije, ali lagano sprema i novi album. Dok čeka povratak supruga i sama se seća kako je pre tri godine boravila u Kanadi.  

- Bila sam u Torontu dvadeset dana, ali imala sam nesreću da je jedan naš dnevni list napisao kako sam na turneji po Americi i Kanadi pa mi je Američka ambasada blokirala vizu i, nažalost, nisam otišla u Čikago - završava Jelena.

Piše: Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker