Svetlana Ceca Ražnatović: Stare rane – novi bol

0
Novi detalji u vezi sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana njegovoj supruzi, folk zvezdi Svetlani - Ceci Ražnatović, naneli su novi udarac, oživeli najveću tugu u njenom srcu i pokazali joj da duboki ožiljci nastali zbog njegove smrti nikad neće zaceliti
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: Miloš Nadaždin
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: Miloš Nadaždin

Ni gotovo deceniju i po kasnije, folk zvezda Svetlana - Ceca Ražnatović (40) ne može da nađe utehu za bol koji oseća od kada je izgubila voljenog  supruga Željka Ražnatovića Arkana. Nerešena pozadina muževljevog ubistva za nju je poput sipanja soli na ranu, a ovonedeljni napisi u kojima se kao potencijalni naručilac njegove likvidacije navodi bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević, unela je nemir u njen dom. Spekuliše se da tužilaštvo ima nove dokaze u vezi sa Arkanovom smrću, ali nije potvrđeno da nekada prvi čovek zemlje stoji iza ovog ubijstva.

Pevačica se tim povodom oglasila na društvenoj mreži Twitter: Na novinske napise o ubistvu mog supruga imaću komentar tek kada i zvanične institucije potvrde tu priču - napisala je Ceca na svom profilu. Kada je u večernjim satima 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela Interkontinental stradao čovek koga je volela čitavim svojim bićem, u njenom životu sve se drastično promenilo.

Posle samo pet godina braka u koji je stupila kao dvadesetdvogodišnjakinja, ostala je sama. U tragičnoj situaciju i besmislu koju ju je zadesio snagu joj je ulivalo njihovo dvoje dece, sin Veljko i ćerka Anastasija. Želja da ih izvede na pravi put bila je i ostala njena misija. Bez obzira na proteklo vreme Ceca nikada nije prestajala da govori kako joj Željko nedostaje i da ljubav u njenom srcu još živi. Uoči ovogodišnjeg pomena, u intervjuu za Story osvrnula se na tragični događaj.

- Čini mi se kao da je to bilo juče, a prošla je decenija i po. Neke rane nikad ne zacele i jednostavno ne mogu da se opišu rečima. Volela bih da se niz ružnih događaja otpočetih Željkovom smrću nikada nije desio, ali život ide dalje. Zahvalna sam mu što imam dvoje predivne dece i svaki put čim ih pogledam, setim se velike ljubavi koju smo Željko i ja imali. Sve bih dala da on može da bude pored mene i gleda ih kako rastu, ali sudbina je htela drugačije. I sa ove vremenske distance nije mi jednostavno da govorim o tom strašnom momentu i njegovom odlasku, ali čovek vremenom nauči da živi sa svojim bolom. Navikne se na njega i prihvati ga jer mu ništa drugo ne preostaje - objasnila je Ražnatovićeva koja u tom trenutku nije mogla ni da pretpostavi do kakvog zaokreta u vezi sa motivima koji su prethodili ubistvu njenog muža može da dođe.

Ono što je sigurno jeste činjenica da će joj period koji dolazi otvoriti stare rane i uzdrmati svakodnevicu. Svakako joj neće biti olakšavajuća okolnost to što mnogi sa zebnjom iščekuju njen sledeći korak.

Međutim, naučena da živi pod lupom javnosti, pokušaće da pronađe način i izbori se sa još jednim iskušenjem koje joj je sudbina servirala. 

Piše: Moni Marković

makonda-tracker