Biljana Lukić: Svakodnevno stvaram uspomene

0
Iako se udaljila od novinarstva, Biljana Lukić se tokom poslednjih nekoliko godina bavila spisateljskim radom i napisala roman. Veliku podršku i neiscrpnu ljubav svakodnevno dobija od svog supruga Ognjana Radivojevića s kojim odgaja naslednike Sofiju i Lava
Biljana Lukić, foto: Nebojša Babić / Story press
Biljana Lukić, foto: Nebojša Babić / Story press

Nekada poznato televizijsko lice, a danas uspešna poslovna žena, Biljana Lukić (43) uživa u svakom segmentu života sa svojim suprugom, muzičarem i producentom Ognjanom Radivojevićem (42), kao i decom Sofijom (13) i sinom Lavom (6).

Ona je nedavno završila pisanje svoje prve knjige Maskarada, a nakon pet godina braka, Biljana i njen suprug važe za par koji ima savršeno skladan odnos.

 - Ne znam da li tako delujemo, ali jesmo skladan par. Ukoliko se shvata zdravo za gotovo, ljubav bledi i pretvara se u naviku. Važno je da postoji vreme koje partneri posvećeni jedno drugom, kada razgovaraju, dele radosti i nedaće, intimu, rade na zajedničkim ciljevima. U trci za egzistencijom, decom i karijerom, mnogi parovi pretvore se u strance koji dele muku i obaveze, a zaborave jedno na drugo. Kad do toga dođe, obično je kasno. Zato ljubav svakodnevno mora da se zaliva, da ne uvene – ističe Biljana koja je vlasnica i direktorka produkcijske i PR kuće Dream house, i objašnjava da li je prednost ili mana to što ona i Ognjan imaju poslove koji ih dodatno usmeravaju jedno na drugo.

- Desi se da ne znam koju pesmu on producira, kao što ni njemu nisu zanimljivi moji poslovi koji nemaju veze sa muzikom. Ali, prednost je što se međusobno kritikujemo, podržavamo i što smo pravi poslovni partneri – dodaje Biljana koja sa svojim suprugom dosta vremena posvećuje deci.

- Svi znamo da je porodica najvažnija, ali nažalost neki je u trci za životom zanemare. Deca slabo slušaju, ali fantastično dobro oponašaju svoje roditelje. Teško je vaspitanjem ispraviti negativne vrednosti kojima nas svakodnevno bombarduju, ali verujem da je ipak moguće. Mnogo ljubavi, razgovora, pažnje, zajedničkih igrarija i deca će umesto u korov, izrasti u divne cvetove – priča Biljana i objašnjava koliko njihova deca liče na nju i Ogija.

- Liče mnogo, i fizički i mentalno, mada bi vam moja svekrva rekla kako je moj sin isti Ognjan. Nije pristojno da govorim koliko sam ponosna na svoju decu i mogla bih o tome da vam pričam danima. Lav je odlučio da postane nindža kad poraste, predano trenira aikido i raduje se polasku u školu jer mu je sestra rekla da je na velikom odmoru super zabava. Sofija je skoro devojka i sjajan je đak. Već sedam godina ide u školu glume i igrala je u nekoliko predstava. Planira da bude holivudska zvezda, što jedva čekam postan jer mi je obećala vikendicu u Diznilendu – opisuje Biljana, nekada jedno od zaštitnih lica Studija B, a kasnije i muzički urednik na SOS kanalu.

Danas priznaje da joj televizijski ekran nedostaje kada gleda emisije sa lošim voditeljima, pa ima želju da uđe u televizor, postavi pitanje ili preusmeri razgovor.

 - Savršeni dani su mi kada deca ne idu u školu ili nas dvoje nemamo obaveze pa smo posvećeni jedni drugima. Trudimo se da svakodnevno stvaramo uspomene i imamo rituale u kojima svi uživamo – priča Biljana i otkriva kakav odnos imaju njena ćerka i sin.

- Sofija je sedam godina starija, pa nisu jedno drugom konkurencija, divno se slažu i mnogo se vole. Lav je njena igračka i često potrčko, a ona je njegov guru u svakom pogledu, nema načina da ga ubedimo da nekad nešto znamo bolje od Sofije – ističe Biljana.

Iako joj to nije prvobitna profesija, pisanje je Biljanina velika pasija, a knjiga Maskarada koju je nedavno objavila već je naišla na odobravanje stručne javnosti.

 - Čula sam neverovatnu ispovest i prvobitna ideja bila mi je da napišem novinski tekst. Od toga sam odustala zbog obimnosti priče, ali ipak sam pisala da ne bih zaboravila sve što sam čula. Posle stotinak strana javila se ideja o knjizi. Vremenom su rukopis pročitali mnogi do čijeg mi je mišljenja stalo i ubedili me da je vredan predstavljanju čitalačkoj publici – priča Biljana i objašnjava odakle joj inspiracija na stvori glavni lik.

- Ena postoji, samo se ne zove tako i ovaj roman je njena istinita priča. U knjizi ima i mojih razmišljanja o životu, ali likove i događaje nisam izmišljala, samo sam ih opisala onako kako su mi ispričani. Sticajem neobičnih okolnosti studentkinja postaje pevačica, a nakon toga i poverljiv operativac službe državne bezbednosti. Stiče uvid u živote najznačajnijih političkih ličnosti devedesetih, njihove veze sa kriminalom, estradom, upada u vrtloge opasnog sveta koji se krije iza maski. Strasno se prepušta i ljubavi, a sve vreme prati je duh traumatičnog detinjstva. Žene Maskaradu doživljavaju kao dramu, potresnu životnu i ljubavnu priču, a muškarci kao politički triler. Svi koji su je pročitali rekli su mi da je nisu ispuštali iz ruku do poslednje stranice – zaključuje Biljana. 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker