Robert Kurbaša: Proleće u novom domu

0
Glumac Robert Kurbaša sa svojom suprugom i sinom nedavno se preselio u Zagreb gde koristi svaki slobodan trenutak za porodične šetnje i uživanje u slobodnim danima.
Robert Kurbaša, foto: Story.hr
Robert Kurbaša, foto: Story.hr

Hrvatskog glumca Roberta Kurbašu (35) domaća javnost upoznala je kroz serije Ruža vetrova, Ponos Ratkajevih, Ne daj se Nina i Ljubav u zaleđu, a publika ga trenutno prati u serijalu Zvezde pevaju na hrvatskom Javnom servisu.

Ovaj splitski dramski umetnik oduvek je bio interesantan publici, a posebno intrigira njegov privatni život otkako se prošle godine zavetovao na večnu ljubav svojoj dugogodišnjoj devojci Kristini.

Naime, oboje su rođeni u Splitu, pa su odlučili da se upravo u tom gradu i venčaju, a tamo im je pre osam i po meseci rođen i sin Marko Ilija. Odnedavno žive u Zagrebu, gde nedavno nisu mogli da propuste uživanje u toplom prolećnom danu.

U centru pažnje bio je njihov preslatki naslednik, a dok je mama gurala kolica, presrećni glumac držao je u naručju svog sinčića koji se topio u tatinim zagrljajima i poljupcima.

 - Super se snalazim u novoj situaciji, zapravo mi odgovara uloga oca. Dete te mijenja nabolje. Kad vidite da imate jedan život pokraj sebe i da ste odgovorni za njega, tada dobijete dodatni motor. Kada je o našem sinu reč, ne postoji podela poslova. Dok sam bio zauzet otvaranjem igraonice Kupid, Kristini je pripala glavna odgovornost. Još je ona glavna i odgovorna, pogotovo noću kad tata voli da spava. Ja uskačem kad god mogu i radim sve što treba. Trudiću se da budem dobar tata, što baš nije jednostavan zadatak. Izuzetno je važno da je otac prisutan, da dete oseti kako ima oba roditelja i, naravno, da obavlja sve zadatke koji uz to idu. Ne znam kako će izgledati kad počnem više da radim, moraću to da izvagam jer, naravno, mora neko u porodici i da privređuje. Nadam se da ću sve to uspešno uskladiti  – otkrio je glumac hrvatskom Storyju pre nekoliko meseci.

A da mu i te kako odgovora porodično okruženje, potvrđuju njegove česte šetnje u slobodno vreme tokom kojih se ne odvaja od svoje porodice koja odnedavno ima prilike da ga svake subote gleda u šou-programu Zvezde pevaju.

- Budući da mi pevanje ne predstavlja svakodnevnu aktivnost, priznajem da sam imao veliku tremu. Ali, iz emisije u emisiju ona je sve manja. Super mi je da sarađujem sa Emilijom, ali teško mi je da kažem dokle ćemo dogurati. To ipak zavisi od publike. Sledeće subote pevamo bluz, čemu se radujem jer volim takvu muziku, uključujući džez i rok – rekao nam je dobro raspoloženi Kurbaša.

On je osim igranja predstava posvećen i radu u zabavno-edukativnom centru Kupid koji je otvoren u saradnji sa koleginicom Doris Pinčić Rogoznicom. Uprkos svim obavezama koje život nosi, markantni Splićanin priželjkuje još jedno dete sa voljenom suprugom Kristinom u koju se zaljubio na prvi pogled.

Priredila: Ksenija Konić; Tekst: Antonija Nazor

makonda-tracker