Novak Đoković: Još verujem u svoje snove

0
Tek što je osvojio još jednu titulu na turniru u Majamiju, drugi teniser sveta Novak Đoković proveo je još nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama uživajući u svim blagodetima obale Atlantika
Novak Đoković, foto: Profimedia
Novak Đoković, foto: Profimedia

Pošto je pobedio Rafaela Nadala, najbolji srpski teniser Novak Đoković (26) ponovo je trijumfovao na turniru u Majamiju. Proslavljeni sportista uživao je tokom boravka u Americi, a nakon pobede nije skidao osmeh sa lica.

Đoković koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio 43 titule u singlu, uključujući šest gren slem trofeja, tri pehara sa završnog turnira sezone i osamnaest ATP Masters 1.000 titula, u samom je vrhu ovog sporta. Njegov šarm i spremnost za šalu takođe su stvar koja oduševljava sve koji prate Novakovu karijeru.

O tome svedoče i trenuci provedeni na lokalnoj plaži u Majamiju gde se posle pobede odmarao i zabavljao jureći galebove i pozirajući sa peharom.

- Proveo sam četiri nezaboravne nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama. Hvala vam svima na podršci. Sada se vraćam kući na oporavak - napisao je Novak na Twitteru, društvenoj mreži preko koje komunicira sa svojim obožavaocima. Tako se 24. marta osvrnuo na godišnjicu NATO agresije na Srbiju.

- Na ovaj dan, pre 15 godina, iskusio sam strah od rata. Moćno oružje koje uništava najsvetije jedinstvo porodice. Ne želim da se to desi bilo kome. Rat nikom dobro nije doneo. Mržnja takođe. Samo mnogo nevinih žrtava. Neka se nikad ne ponovi. Da živimo u slozi i ljubavi i miru - istakao je on.

Tokom boravka u Americi drugi teniser sveta susreo se sa svojim kolegom i prijateljem Viktorom Troickim s kojim je odigrao partiju golfa. Poznato je da Nole obožava ovaj sport, a tokom igre iznenadila ih je iguana koja je uživala sunčajući se u pesku.

Da je neko ko ima brojna interesovanja, Nole je dokazao i odlaskom na košarkašku utakmicu Majamija.

Naš proslavljeni sportista ni u jednom trenutku ne zapostavlja svoju Fondaciju, a spreman je da pruži podršku svakome ko svojim trudom, radom i zalaganjem to zaslužuje. Koliko je iskren, pokazuje i delima i rečima pa je tako na svom sajtu izdvojio izjavu koja potpuno oslikava njegovu ličnost i bodri sve ljude koji imaju velike životne planove.

- Verujte u svoje snove. Ako imate snove, ne odustajte. Vera je za mene velika reč, veća čak i od nade. Da biste ostvarili svoje snove, morate iskreno verovati u njih - rekao je Novak.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker