Maid Hećimović: Tugu sam pretočio u muziku

0
Superfinalista X Factora Maid Hećimović govori o svom odrastanju i preranom gubitku majke koja je u velikoj meri oblikovala njegov život, a kojoj danas posvećuje svoje uspehe
Maid Hećimović: foto: Luca Bonacini, Privatna arhiva
Maid Hećimović: foto: Luca Bonacini, Privatna arhiva

Osvojivši treće mesto u prvom regionalnom X Factoru, šarmantni Bosanac Maid Hećimović (29) dobio je naklonost publike, ali i vetar u leđa za ostvarenje svojih muzičkih snova. Iako je na prvi utisak nekima možda i previše temperamentan, pričljiv i ekscentričan, talentovani pevač uspeo je da sruši predrasude o sebi i pokaže se u pravom svetlu. Ipak, iza njegovog osmeha i sigurnog stava krije se i tužna životna priča. Maid je sa samo osamnaest godina ostao bez majke Nervi za koju je, kako sam kaže, bio veoma vezan. Ali, uz njene savete koje i danas pamti i one koje mu je davao otac Muris, stasao je u dobrog čoveka na čemu im duguje veliku zahvalnost.

- Pored mog oca i članova porodice, majka je osoba koja je najviše verovala u mene, i ona je od mene napravila čoveka kakav sam danas. Ja sam sin jedinac i mnogo vremena provodila je sa mnom, a dok sam bio veoma mali, jedno vreme nije radila kako bi se posvetila meni. U prilog tome govori i činjenica da sam progovorio sa šest meseci i od tada se nisam zaustavio. (Smeh) Sve je to njena zasluga i hvala joj na svemu što mi je pružila - govori Maid sa setom u glasu i priseća se rečenica svoje majke koje su mu i danas vodilje kroz život.

- Uvek me je učila da verujem u sebe, budem siguran u svoje odluke i uzdignute glave koračam napred. Svi oni koji te pljuju, verovatno bi voleli da su na tvom mestu pa se zato i ne treba posebno osvrtati na zlonamerne komentare. Moja porodica uvek je važila za velike veseljake. Moj otac je sam naučio da svira gitaru, a ima i lep glas, tako da u našoj čaršiji u Orašju često zabavlja svoje prijatelje. S druge strane, majka je veoma volela da igra, a ponekad i da zapeva pa su se njih dvoje zajedno odlično provodili. Kad god ih ljudi vide, znali su da ih očekuje dobar dernek - priseća se Maid porodične idile i ističe kakav odnos je izgradio sa svojim ocem.

- Pošto je na neki način i on iz sveta muzike i ranije me je često savetovao, a onda mi je u jednom trenutku rekao kako je učenik prevazišao učitelja i da dalje moram sam. Nas dvojica smo pre svega prijatelji, s tim što ga veoma poštujem jer je porodica stub svega. Ne bojim ga se, ali kada mi nešto kaže ili poruči, to uvek ispoštujem. Porodica i moje Orašje u velikoj meri uticali su i na moj muzički ukus, a neke stvari koje sam prošao u životu svakako su ostavile određenu emociju u mom glasu. Tugu koju nosim u sebi, prenosim na melodije u kojima se prepoznam, a to i te kako oseća i ceni publika - govori Hećimović koji baš iz tog razloga trenutno vredno radi na pripremi svoje pesme.

- Biti treći na Balkanu odličan je i zaista respektibilan rezultat. Nadao sam se dobrom plasmanu, da mislim da sam osrednji nikada se ne bih prijavljivao na neko takmičenje. Nakon završetka šou-programa mi takmičari nemamo mnogo vremena da se međusobno mnogo čujemo, ali nadam se da ćemo se uskoro sresti i natenane se ispričati. Prioritet mi je pesma koju želim da objavim pre leta, očekuju nas dve turneje, jedna velika X Factor, a druga je s Kikijem Lesendrićem. Daniel Kajmakoski, Aleksandra Brković i ja pratićemo ga na koncertima u SAD-u i Kanadi - završava mladi pevač.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker